Homepage  / Articole

Maddie şi David, detectivi de lux

Maddie şi David, detectivi de lux

de Redactia Tvmania

Maddie Hayes (Cybill Shepherd) şi David Addison (Bruce Willis), detectivii agenţiei „Blue Moon Investigations”, sunt două dintre cele mai îndrăgite personaje din istoria televiziunii.

Fostă „Miss Teenage Memphis” la 16 ani şi „Modelul anului” la 18 ani, Cybill a început ca model, dar a ajuns în scurt timp la cariera cinematografică.

Serialul american „Maddie şi David”, difuzat în SUA între 1985 şi 1989, este considerat o parodie clasică a producţiilor americane de gen, cu amestecul său irezistibil de dramă, comedie şi intrigi romantice.

Principalele sale atuuri, actorii Bruce Willis (55 de ani) şi Cybill Shepherd (60 de ani), au fermecat o generaţie. Primul şi-a asigurat o lungă şi productivă carieră cu apariţia în serial, în timp ce a doua a ieşit din conul de umbră în care intrase.

Dincolo de performanţele actoriceşti, dialogul savuros şi celebrele „scântei” dintre cei doi, şi coloana sonoră, interpretată de jazzman-ul Al Jarreau, a devenit un hit.

Primele sezoane au făcut furori în rândul publicului, iar al doilea i-a adus echipei nu mai puţin de 16 nominalizări la premiile Emmy.

Începutul sfârşitului a venit, în mod ironic, în episodul 14 din sezonul 3 – „Sunt curios… Maddie” -, în care David şi partenera sa şi-au consumat într-un final idila, după doi ani şi jumătate de tensiuni romantice.

Audienţele au scăzut până când, în cele din urmă, serialul a fost anulat după patru ani de existenţă.
.
„Maddie şi David”, rampă de lansare pentru Bruce Willis

Apariţia într-unul dintre cele mai bune 100 de seriale din toate timpurile, potrivit revistei Time, a făcut minuni pentru cariera tânărului Bruce Willis, care s-a bătut cu alţi 3.000 de actori pentru rolul lui David Addison.

În 1988, Bruce a apărut în primul film al seriei „Greu de ucis”, care l-a transformat într-un star la nivel global.

Au urmat roluri în câteva dintre cele mai apreciate filme ale anilor ’90, printre care „Pulp Fiction” (1994), „Armata celor 12 maimuţe” (1995) şi „Al şaselea simţ” (1999), iar actorul şi-a cimentat statutul de vedetă hollywoodiană de primă mână.

Până şi apariţiile episodice au fost cu noroc: cele trei episoade din prietenii tăi în care a apărut i-au adus un premiu Emmy în 2000.

.
Cybill Shepherd: noroc cu „Maddie şi David”!

După apariţia în filme ca „Taxi Driver” (1976), alături de Robert De Niro, cariera ei a fost în cădere liberă vreme de mai bine de un deceniu, până la apariţia în „Maddie şi David”.

Serialul a readus-o pe Cybill în atenţia publicului. A luat două Globuri de Aur pentru rolul lui Maddie Hayes, apoi a colaborat cu actori ca Robert Downey Jr. şi Ryan O’Neal („O nouă şansă”) şi regizori ca Woody Allen („Alice”).

Mai mult, ea a fost protagonista unui sitcom inspirat din propria viaţă, „Cybill”, pentru care a primit cel de-al treilea Glob de Aur din carieră (după cele două consecutive, 1986 şi 1988 pentru „Maddie şi David”).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton