Homepage  / Timp liber / Nu rata!

Magicianul britanic Dynamo ne-a vorbit despre magie

Magicianul britanic Dynamo ne-a vorbit despre magie

de Redactia Tvmania

Magicianul britanic Steven Frayne a.k.a. Dynamo (30 de ani) a vorbit cu noi, de la Londra, despre copilăria în care bătăile colegilor de şcoală l-au făcut să iubească magia şi despre noul sezon (al treilea) al emisiunii sale de la Discovery, „Dynamo şi magia imposibilului”, care începe pe 15 septembrie.

 

Care dintre actele tale de magie a fost cel mai dificil şi de ce?

Dynamo: Cred că, în noua serie, cel mai greu a fost cu Samuel L. Jackson. Este unul dintre cei mai mişto tipi pe care i-am cunoscut şi a fost prima dată când am avut emoţii înaintea unul truc. Nu e uşor de impresionat, aşa că a trebuit să dau ce am mai bun.

 

Cu ce ne vei uimi în noul sezon ?

În acest sezon pun mai mult accentul pe oameni şi nu pe mine, pentru că am mers în câteva locuri uimitoare şi am împărtăşit ceea ce fac cu oamenii (de aici), am văzut culturi diferite şi cum magia e o limbă internaţională, care funcţionează în orice cultură din lume. Oamenii pe care i-am cunoscut în timpul filmărilor sunt adevărata magie.

 

De unde îţi înveţi trucurile, le cumperi sau le creezi chiar tu?

Încerc să le inventez eu însumi. Am mulţi prieteni magicieni şi stăm des de vorbă despre ce s-ar putea face, ce-aş mai putea încerca, venim cu idei trăsnite, le încerc, unele ajung în emisiune, altele nu, dar cred că cel mai mult mă inspiră filmele cu supereroi. Mă inspiră efectele speciale pe care le văd în filme şi vreau să le recreez live.

 

Ieşi vreodată din priză sau mereu te gândeşti la noi trucuri?

Sunt mereu cu gândul la magie. Mintea mea rumegă mereu idei noi şi inspiraţia îmi vine oriunde aş fi, aşa că magia chiar e un mod de viaţă pentru mine. Nu dorm nopţile. Mă trezesc mereu noaptea şi notez ideile care îmi vin în cele mai trăznite momente.

 

Cum reacţionează oamenii la trucurile tale?

Oamenii reacţionează diferit. Cred că una dintre cele mai surprinzătoare reacţii a fost când o fată a leşinat. S-a întâmplat cu mulţi ani în urmă, eram în oraşul meu natal, Bradford, şi o fată a leşinat, boom, a căzut la pământ. I-am turnat apă pe faţă ca să o trezesc. S-a gândit la cineva pe care îl avea în telefon şi persoana respectivă a sunat-o la comanda mea. Şi s-a speriat, pentru că nu mai vorbise cu respectiva persoană de ani de zile, a fost şocată. Pharrell Williams a fugit ţipând ca o fetiţă, ceea ce a fost amuzant. Dar, ce-i drept, îi furasem informaţiile bancare… Vedetele pot fi mai dificile uneori, pentru că nu vor să-şi lase garda jos.

 

De ce preferi magia stradală, ce crezi că aduce ea în viaţa oamenilor?

Îmi place să cunosc oameni pe stradă. Cred că e grozav să faci acte de magie pe o scenă, dar pierzi apropierea pe care o ai de oameni şi pe o scenă publicul crede că ai lumini speciale, maşinării care te ajută, ori pe stradă nu ai nimic, eşti doar tu, trecătorii şi mediul. Nu te poţi juca cu asta. Îmi place spontaneitatea asta şi cred că e grozav că poţi întâlni pe stradă pe cineva care are o zi proastă, să faci un truc în faţa lui şi să-l binedispui imediat, chiar dacă e pentru scurtă vreme. Cea mai frumoasă parte a meseriei mele este faptul că îi pot face pe oameni să zâmbească, asta cred că aduce magia în viaţa oamenilor.

 

Ce trucuri ai pentru a impresiona fetele la petreceri?

Aş minţi dacă aş spune că nu am nici unul. Pe vremuri am folosit magia de câteva ori pentru a impresiona doamnele, dar îmi place să cred că am devenit un tânăr atrăgător, aşa că sper că felul în care arăt şi şarmul meu sunt suficiente.

 

Ce magicieni admiri?

Cred că David Copperfield e printre cei mai buni. A făcut unele dintre cele mai uluitoare acte de magie pe care le-am văzut vreodată. Când îl vezi tăindu-se singur în două, fără nici o cutie în care să se ascundă, cu un fierăstrău circular industrial, şi îi vezi picioarele de o parte şi corpul de alta, fără nici o perdea, e incredibil. Am văzut show-ul live, din primul rând, în Vegas, şi sunt şi acum impresionat. A vândut mai multe bilete la spectacolele lui live decât orice alt artist mort sau în viaţă; mai multe ca Madonna, mai multe ca Michael Jackson. A putea spune asta despre un magician mă inspiră foarte mult. E inspiraţional ce a reuşit David Copperfield în cariera sa.

 

De unde vine numele de „Dynamo”? Ţi se mai spune Steven?

Mama îmi spune Steven când mă ceartă. Dynamo vine din 2001, când eram la New York. Era un eveniment despre viaţa lui Houdini, se vindeau multe produse legate de el. Aveam un spectacol acolo, eram la începutul carierei, şi la mijlocul spectacolului un tip a strigat „Puştiul ăsta e ca un dinam!”.

 

Ai dezvăluit pe contul tău de Twitter că secretul magiei tale este că eşti de pe Marte…

O, nu, v-aţi prins! Sunaţi la extratereştri! Să vină să mă ia acasă!

 

Cine crezi că este într-adevăr de pe altă planetă?

Lady Gaga şi Justin Bieber.

 

Ai pierdut vreodată prieteni care te băteau la cap să le dezvălui secretele tale?

Nu-mi pierd niciodată prietenii din cauza asta, dar nici unul dintre ei nu vrea să joace poker cu mine.

 

Ai Boala Crohn. Cum îţi afectează asta rutina zilnică?

Am zile bune şi zile proaste, dar încerc să nu mă gândesc mereu la asta. Mă concentrez pe magie. Asta îmi dă ceva de făcut şi mă face des să uit de dureri.

 

Ai un talent nativ pentru magie sau oricine poate face ce faci tu?

Cred că e ca în fotbal: există mulţi fotbalişti, dar un singur Pelé şi un singur David Beckham. Există mulţi magicieni, dar un singur Dynamo şi cred că poţi învăţa să faci trucuri, dar nu orice poate crea magie. Nu cred că ceea ce fac eu poate fi predat, dar fiecare dintre noi poate avea abilităţi proprii care pot fi cultivate şi pot ajunge să uimească lumea. Trebuie să descoperi la ce te pricepi şi să cultivi asta.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton