Când faci din magie spectacol și mai adaugi și un strop de umor, poți transforma aproape orice emisiune TV într-un succes. O „rețetă” pe care Magicianul Robert Tudor o aplică perfect la Antena 1, în două emisiuni deja: în „Nu te supăra, frate!”, transmisă în direct, și în „iUmor”. Nu mai vorbim despre aparițiile sale din cadrul matinalului „SuperNeatza”.
Dotat cu o memorie de elefant, Robert Tudor știe pe de rost peste o sută și ceva de poezii, unele chiar din clasele primare, pe când învăța rolurile colegilor de la serbările în care el nu era inclus. A cochetat cu teatrul încă din vremea liceului, iar cursurile pentru a deveni un personaj celebru, imaginea unui lanț de fast-food, l-au adus mai aproape de ce înseamnă Magicianul Robert Tudor acum. Deși afișează imaginea unui naiv specializat în trucuri de magie, în spatele numerelor sale se află multă muncă. Și poftă de joacă, căci Robert știe exact cum să se coboare la mintea celor mari și să ajungă la cei mari cu aceeași ușurință.
„Call, baby!”, realizat în urmă cu 8 ani, rămâne unul dintre cele mai vizualizate video-uri cu Magicianul Robert Tudor de pe YouTube: peste 2 milioane de vizualizări. O parodie pe care oamenii chiar au luat-o în serios. A urmat participarea sa de la „Românii au talent”, din 2015, unde a ajuns până în finală, iar din acel punct televiziunea a devenit un punct de reper.
Au urmat aparițiile din emisiunea lui Măruță și din matinalul „SuperNeatza”, iar din 2023 a trecut la nivelul următor. Mai precis, este membru de bază alături de Pepe al formatului „Nu te supăra, frate!”, la Antena 1. Și, mai nou, face parte și din gașca de la „iUmor”, unde în prima ediție o „taie” în două pe Andreea Bălan.
Aflăm mai multe detalii imediat!
Cum ai ajuns în show-ul „Nu te supăra, frate!”? Din ce am înțeles ți-ai dorit foarte tare…
La mine funcţionează foarte bine legea atracţiei, îmi place să mă joc şi mi-am dorit o emisiune fresh şi clean, de unde oamenii pot învăţa, pot câştiga şi se pot distra în acelaşi timp. Cam aşa e la noi! Şi ne bucură tare mult că artiştii acceptă cu bucurie şi ies la joc, fără nicio supărare, cum o spune şi numele emisiunii.
Faptul ca show-ul e în direct e un avantaj pentru tine? Sau o provocare mai mare?
Faptul că emisiunea este în direct este un avantaj atât pentru mine, cât şi pentru cei care se uită. Pentru că vor vedea o echipă de profesionişti, care fac emisiuni în direct de peste 20 de ani şi ştim cu toţii că nu-i deloc uşor.
Pentru mine este important că nu tragem duble, eu mă folosesc de spontaneitate şi de improvizatie. Sunt natural şi am o vorbă: „Dacă nu am murit, înseamnă că nu a fost chiar atât de rău”.
Cât de mult contribui la conceperea probelor?
Contribui precum sarea şi piperul într-o mâncare sau cireaşa de pe tort, adică se poate şi fără, dar e mai bine cu… Contribui la probele interactive în care concurenţii participă la jocuri sau concurează între ei, sunt un fel de arbitru şi îmi place să îi pun în dificultate, pentru că ăsta e fun-ul jocului, până la urmă.
Și cât de mult mai este prezentă magia în ceea ce faci tu pe micul ecran?
Magia este prezentă oricum tot timpul când apar, doar că elementele sunt altele în acest proiect. Energia este aceeaşi, sunt tot eu, doar că de această dată participă la aceste jocuri tot felul de vedete din showbiz-ul românesc.
Dar dincolo de TV?
Noi, ca oameni, avem nevoie de magie, să credem în lucruri, să credem în noi şi să nu ascultăm păreri ale oamenilor rău intenţionaţi. Eu aşa cred, că putem schimba lucruri în bine dacă vrem, şi până la urmă şi asta e un fel de magie.
Cât de „serioase” sunt discuțiile acasă, cu cei mici?
Cu cei mici avem lucruri care le implementăm prin joacă, pentru că ştim cu toţii că e cel mai simplu mod de a învăţa lucruri; fizic înţelegi mult mai repede decât teoretic.
Apropo de juniori… ei ți-au moștenit memoria de elefant?
Da, fiul meu David are o memorie incredibilă şi a citit la cei şapte ani ai lui , mai multe cărţi decât am citit eu toată viaţa. Îi place să citească, să descopere lucruri, să facă tot felul de experimente şi să se joace. Îl tratez ca pe fratele meu, ca pe un prieten, aşa cum eu nu am fost tratat când eram mic sau, mai bine spus, cum mi-aş fi dorit eu să fiu când eram mic. Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!
Câte poezii știu ei pe de rost? Pe tine… nu te mai întreb!
Cred că ştiu mai multe cântece. Daca o întreb pe Adeline, de 3 ani, dacă ştie să îmi spună o poezie, spune că da şi incepe: “A fost odată ca niciodată o plinţesă”.
Dacă ai scrie o autobiografie ce titlul ar avea?
Un titlu reprezentativ, normal: “Cred în Magie” sau unul mai comercial: “M-am născut să nu mai plec”
Cum ai primit propunerea de a te alătura echipei „iUmor” în cel de-al 14-lea sezon la Antena 1?
Propunerea de a face parte din echipa „iUmor” a venit într-un moment cum nu se putea mai bun! Iar rolul îmi vine… mănuşă, dacă este ăsta un cuvânt pe care să îl folosească un magician. Mă simt foarte bine în echipa asta, dintre toţi, doar cu Cheloo nu schimbasem mai mult de câteva cuvinte la participările mele în sezoanele anterioare ale show-ului. Ştiam că este genul de om care spune fix ceea ce gândeşte, asumat, aşa că atunci când m-a chemat să schimbăm două vorbe… mi-am zis că nu-i a bună. Doar că… m-a bătut pe umăr şi mi-a spus „Faci foarte bine ce faci, bucură-te de drumul ăsta, fă tot ce îţi trece prin cap, din partea mea ai toată susţinerea!”. Mă rog, cred că v-aţi prins că nu exact cu cuvintele astea (râde), dar a fost un moment fain, care mi-a dat multă încredere, aşa că vă puteţi imagina cum m-am dezlănţuit pe mai departe. Rolul meu în această emisiune este să fac terapie prin magie.