Homepage  / Seriale

„Makari: Misterele Siciliei” (DIVA). Ce legătură are serialul italian cu România

„Makari: Misterele Siciliei” (DIVA). Ce legătură are serialul italian cu România
3

de Mioara Tronaru,

După ce a rămas fără job-ul frumușel de la Roma, Severio Lamanna se retrage la țară. Întreaga poveste o vom afla din miniseria italiană „Makari: Misterele Siciliei”, în original „Màkari” (2021), difuzată de Diva în fiecare luni, din 30 mai, de la ora 21.00.

Saverio Lamanna (Claudio Gioè), jurnalist și purtător de cuvânt al unui influent om politic din guvernul Italiei, se trezește fără job după ce comite o imprudență. Prăbușit și emoțional și profesional, bărbatul hotărăște să lase în urmă Roma și să se întoarcă în Makari, satul său natal din Sicilia. Iar aici își redescoperă o pasiune lăsată de ani de zile deoparte, aceea de a deveni scriitor. Mânat de curiozitate, Saverio decide să o facă și pe anchetatorul și să investigheze diferitele cazuri locale, formând un trio cu excentricul și veselul Giuseppe „Peppe” Piccionello (Domenico Centamore) și cu hotărâta studentă la arhitectură Suleima Lynch (Ester Pantano).

05_BetaFilm_Makari_Sicilian_Mysteries_YRI_4_copyright__Floriana_Di_CarloIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

„Màkari” este un serial de televiziune italian inspirat de romanele și povestirile lui Gaetano Savatteri. Producția are două sezoane și șapte episoade a câte 100 de minute.

Foto: Diva

Trio-ul de detectivi improvizați

Saverio Lamanna. Personajul interpretat de Claudio Gioè, este la început un jurnalist cinic și plin de prejudecăți despre Sicilia. Dar, după ce își pierde slujba, revine în locurile natale, unde reînnoiește prietenia cu Peppe Piccionello și se îndrăgostește de o tânără studentă la arhitectură, Suleima. „Saverio Lamanna seamănă foarte mult cu mine. Este un bărbat care se întoarce să locuiască în Sicilia după mulți ani, la fel ca mine. Poate că asta a însemnat că am pus un pic mai multă emoție în interpretare”, spune Claudio Gioè în palermo.repubblica.it.

Suleima Lynch. Ester Pantano a fost foarte fericită pentru rolul din „Makari: Misterele Siciliei”: „Au făcut o mulțime de audiții, au căutat o blondă și negăsind-o pe cea potrivită s-au gândit la mine. Suleima este din Catania, studiază arhitectura la Florența și se întoarce vara în Sicilia la muncă”, a declarat actrița pentru lasicilia.it.

Giuseppe „Peppe” Piccionello. Este personajul comic al serialului. Iar actorul care-l interpretează, Domenico Centamore, recunoaște că seamănă foarte mult cu el: „Chiar soția mea mi-a spus că uneori suntem la fel. Singura diferență dintre mine și Peppe este că eu nu folosesc șlapi!”, s-a amuzat Domenico într-un interviu pentru sorrisi.com.

Ce legătură are serialul italian cu România?

Regizorul producției „Makari: Misterele Siciliei” este italianul Michele Soavi (64 de ani), care o are drept parteneră de viață pe actrița română Alina Nedelea (41 de ani), care are și ea o apariție episodică în serial. Cei doi sunt împreună de peste 20 de ani și au o fetiță.

Alina Nedelea a debutat în „Chira Chiralina” (1993) și a mai jucat și în „Asfalt Tango” (1996), înainte de a-și continua cariera în Italia. În afară de „Makari…”, a mai apărut și în „Comisarul Rex”.

Actrița a debutat și în proză, cu romanul autobiografic „Șoseaua Cățelu 42”, apărut la Editura All.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton