Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Mănuși din latex de unică folosință – cum le alegem în funcție de domeniul de activitate

de Redactia Tvmania

Folosirea mănușilor de unică folosință este, în ziua de azi, extrem de răspândită în numeroase sectoare de activitate. Benzinării, domeniul medical, laboratoare, manipularea unor elemente din domeniul tehnologiei…mănușile din latex au devenit un element indispensabil în numeroase sectoare. Cum putem alege mănușile potrivite pentru a fi cât mai adecvate pentru domeniul în care le utilizăm?

Latexul, un compromis bun?

Există mai multe materiale folosite pentru fabricarea mănușilor de unică folosință. În majoritatea din cazuri, se regăsesc trei tipuri principale de materiale. Mănușile din vinil sunt mai ieftine însă sunt dedicate unor întrebuințări care nu necesită niciun fel de contact cu produse chimice sau corozive. Elasticitatea lor este mai scăzută și faptul că nu sunt lipite de piele nu permite executarea unor gesturi precise. Sunt rezervate pentru unele sarcini cotidiene.

Mănușile din nitril sunt performante pentru diferite întrebuințări. Sunt mai scumpe însă oferă o rezistentă crescută la produsele chimice și sunt extrem de elastice. Permite numeroase manipulări, tehnicienii care lucrează în laboratoare le folosesc de obicei deoarece intră în mod repetat cu substanțe toxice.

Mai există mănuși de protecție chirurgicale pentru examinare din latex, mănuși care reprezintă un bun compromis pentru cele două alternative prezentate mai sus. Sunt elastice și confortabile și sunt rezistente la diferitele produse chimice folosite. La un preț corect, mănușile din latex reprezintă un echilibru bun în privința compușilor din care sunt realizate, sunt eficiente, garantează protecție mâinilor și evită contaminarea cu produsele manipulate.

Cum alegi mărimea mănușilor din latex de unică folosință?

Odată ce materialul mănușilor de protecție a fost ales, în funcție de domeniul de activitate, este important să alegi mărimea mănușilor din latex. O mănușă prea mare sau prea mică riscă să te jeneze în timp ce te miști. Există o serie de tehnici diferite pentru a determina mărimea potrivită. Prima tehnică constă în măsurarea încheieturii cu ajutorul unui metru. Dacă rezultatul măsurătorii este cuprins între 15-17 centimetri atunci mărimea mănușii din latex de unică folosință va fi 5. Doi centimetri, aceasta este lungimea care există între fiecare mărime de mănușă. Pentru mănușile mărimea 6, mâna va măsura între 17-19 centimetri. A doua tehnică constă în măsurarea lățimii palmei și lungimea degetului mare. Un mic calcul este necesar în acest caz: trebuie să înmulțești lățimea palmei și lungimea degetului mare și să împarți la doi numărul obținut. Astfel, rezultatul obținut va corespunde mărimii mănușii de unică folosință, o cifră cuprinsă între 5 și 11.

Modul de fabricare al mănușilor de unică folosință din latex

Există două tehnici de fabricare pentru mănuși care permit un rezultat pudrat sau nepudrat. Alegerea mănușilor din latex pudrate îți vor ușura munca datorită faptului că sunt foarte ușor de pus pe mâini. Sunt mai ieftine deoarece pudra este un element esențial în fabricarea mănușilor. Mănușa este pudrată în mod natural. Nu mai este nevoie de efectuarea unei noi operațiuni.

În schimb, o mănușă din latex nepudrată este depudrată. Procesul acestei noi operațiuni include înmuierea mănușilor într-un material special pentru a face interiorul mai neted care  elimină efectul pudrat. Aceste mănuși din latex nepudrate sunt ideale pentru persoanele alergice la pudră și sunt practice dacă folosești unele soluții hidroalcoolice. Mănușile din latex de unică folosință pot fi comandate în variantă sterilă sau nesterilă, într-un strat simplu sau în multistraturi. Această ultimă opțiune este utilă, obligatorie chiar, în  funcție de produsele chimice folosite. Înainte de achiziționare trebuie să citești cu atenție descrierea produsului.

Inscripția UE este o normă europeană pe care fabricanții trebuie să o respecte în procesul de fabricare al mănușilor din latex de unică folosință.  Asigură-te că data expirării nu este depășită. Este în egală măsură posibil să constați o lipsă de elasticitate a mănușilor, fisuri aparente sau un material de calitate mediocră. În acest caz, nu trebuie să le folosești, comandă altele.

Concluzii 

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te