Homepage  / Vedete româneşti

Maria Iordănescu (Prima TV): „Televiziunea este singurul lucru pentru care nu contează când sună alarmă”

Maria Iordănescu (Prima TV): „Televiziunea este singurul lucru pentru care nu contează când sună alarmă”

de Cătălina Matei,

Recunoaște că nu este o fire matinală, însă de dragul meseriei sale Maria Iordănescu (25 de ani)  se trezește în zori de zi, mai ales de când prezintă știrile sportive în cadrul matinalului „Focus la prima oră” de la Prima TV. Nu consumă cafea, însă diminețile ei încep cu tumbele cățelului și rugăciuni în drum spre locul de muncă. Cât despre „fișa postului”, seriozitatea este cap de listă așa cum a învățat-o tatăl ei, antrenorul Anghel Iordănescu. Iar în ce privește viața personală, Maria s-a căsătorit civil anul trecut, ceremonia religioasă fiind programată în această vară, unde naș va fi Gigi Becali. 

Care este ritualul tău la prima oră? Eșți matinală, din fire?

Dacă vorbim despre ritualul meu de dimineață, este simplu: spun câteva rugăciuni în drum spre muncă și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce mi-a oferit. Nu, nu sunt, nu am fost și nu cred că o să devin vreodată genul de persoană matinală. Când mă trezesc foarte devreme dimineață, toată ziua îmi este dată peste cap, simt nevoia de odihnă la prânz. Însă, în momentul în care am acceptat să lucrez pentru matinal mi-am spus că, fără doar și poate, televiziunea, pasiunea mea, este singurul lucru pentru care nu contează când sună alarmă.

Care sunt lucrurile de care eșți dependentă la prima oră, în zilele lucrătoare? 

Dacă v-ați gândit la cafea, ei bine, nu! Nu sunt dependentă de ea. Ba mai mult decât atât, în general nu beau cafea. Însă sunt dependentă de tumbele cățelului meu atunci când mă dau jos din pat, se bucură că m-am trezit și parcă și uit că afară este încă întuneric.

Ce îți place cel mai tare la acest format? Și ce anume îți dă cele mai multe bătăi de cap?

În general, îmi place muncă în echipa, iar eu sunt norocoasă că fac parte dintr-o echipa foarte frumoasă. Cred că este lucrul care îmi place cel mai mult la matinal. Am colegi super fani și de aceea, lucrurile se “complică” puțin, spre deosebire de jurnalul de seară, când sunt singură în platou. Și zic că se “complică” pentru că trebuie să rezist atmosferei ludice: Daniel (n.r. Osmanovici) și Irina (n.r. Gologan) sunt super amuzanți, așa că mereu se rade, se glumește, se spun bancuri, ne distrăm copios în pauze, însă în momentul în care trebuie să întru în direct, trebuie să redevin serioasă și să tratez lucrurile cu profesionalism.

Până acum, care au fost cele mai „aprige” comentarii pe care le-ai primit de la tatăl tău, antrenorul Anghel Iordănescu, vizavi de profesia ta?

Nu am primit comentarii. Într-adevăr, tata mi-a dat sfaturi așa cum o face în viață de zi cu zi, așa a făcut și în momentul în care am ales televiziunea. Mi-a spus că trebuie să fiu serioasă profesional, să îmi respect colegii în egală măsură, să fiu responsabilă și să dau tot ce e mai bun. Însă aceste principii, au fost oricum implentate de-a lungului timpului de către părinții mei. 

Toamna trecută te-ai căsătorit civil. Cum este viața de tânără soție?

Nuntă urmează anul acesta, în vara. Lucrurile nu s-au schimbat, sunt la fel de frumoase ca înainte. În schimb ce așteptăm amândoi cel mai mult este uniunea în fața lui Dumnezeu, cea mai importantă, de altfel.

Și cum v-ați împărțit treburile casnice?

Suntem recunoscători oamenilor din jur care ne oferă ajutor și ne simplifică viață așa că: mie îmi revine să pun vasele în mășina de spălat, iar el duce gunoiul.  Fair enough, nu?! 😂

Ce îți place să faci când ai timp doar pentru ține?

Să citesc, să văd un film/documentar bun sau să merg la cumpărături.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton