Homepage  / Vedete străine

Maria Menounos, despre cum a supraviețuit cancerului pancreatic. A fost diagnosticată în timp ce aștepta un copil

Maria Menounos, despre cum a supraviețuit cancerului pancreatic. A fost diagnosticată în timp ce aștepta un copil
6

de Roxana Mirea,

Maria Menounos dezvăluie că a supraviețuit cancerului pancreatic, în timp ce aștepta nașterea fiicei ei. După aproape trei luni de recuperare, fosta corespondentă E! News și gazda podcastului "Heal Squad" a vorbit despre lupta sa secretă cu cancerul pancreatic în stadiul 2.

Maria Menounos dezvăluie că a supraviețuit cancerului pancreatic

Maria Menounos a renunțat recent la planurile sale de a organiza o petrecere pentru bebeluș înainte de venirea pe lume a fetiței ei și a soțului său, Keven Undergaro, care se va naște în această vară prin intermediul unei mame surogat.

După ani de zile în care au încercat să devină părinți, cei doi nu ar putea fi mai entuziasmați să îi ureze bun venit micuței, dar organizarea unei mari petreceri nu se află pe lista lor de priorități în aceste zile. „Tot anul acesta a fost o traumă, stres, criză”, spune Menounos. „A fost un minut în care plănuiam ceva, iar apoi a devenit prea mult. M-am gândit: ‘Trebuie doar să mă vindec’”.

După aproape trei luni de recuperare, fosta corespondentă E! News și gazda podcastului „Heal Squad” a vorbit într-un interviu pentru People despre lupta sa secretă cu cancerul pancreatic în stadiul 2. Diagnosticată în ianuarie, Menounos a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori de 3,9 cm și acum simte că are misiunea de a-i încuraja pe alții să caute răspunsuri la problemele lor de sănătate.

Vreau ca oamenii să știe că există locuri unde pot merge pentru a depista lucrurile din timp”, spune ea. „Nu poți lăsa frica să te împiedice. Am avut acel moment în care am crezut că sunt pierdută – dar sunt bine pentru că am descoperit asta destul de devreme.”

2019 NBA AwardsIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Maria Menounos a avut și o tumoare cerebrală

Maria Menounos, în vârstă de 44 de ani, nu este străină de luptele pentru sănătate, fiind diagnosticată și tratată pentru o tumoare cerebrală benignă în 2017. Sănătatea reprezintă o prioritate pentru vedetă și a fost șocată când a aflat că suferă de cancer de pancreas. „Mă simțeam atât de bine, iar apoi am primit o palmă peste față cu un nou diagnostic”, spune Menounos, care a început să sufere de crampe severe la picioare în iunie anul trecut. „Țipam în gura mare, eram de neconsolat.”

O vizită la spital a dezvăluit că avea diabet de tip 1, care este o boală de familie. (Atât tatăl ei, Constantino, cât și fratele ei, Peter, sunt diabetici.) I s-a prescris insulină, a urmat o dietă strictă, a început să-și monitorizeze nivelul de glucoză și starea ei s-a îmbunătățit.

Până în octombrie, „eram învingătoare”, spune Menounos, care încă ia insulină zilnic și poartă un monitor de glucoză. „Mă simțeam atât de bine. Ce altceva ar putea merge prost?” Dar o lună mai târziu a ajuns din nou în spital, de data aceasta „cu dureri abdominale atroce, dublate de diaree”.

O tomografie computerizată și teste amănunțite nu au arătat nimic. „Au spus: „Totul este în regulă”. Dar am continuat să am dureri”, spune ea. Câteva săptămâni mai târziu, durerea a fost atât de puternică încât a simțit „ca și cum cineva îmi smulgea măruntaiele”.

Căutând răspunsuri, a fost de acord să facă un RMN la nivelul întregului corp. Testul a scos la iveală o masă de 3,9 cm pe pancreasul ei, iar biopsia ulterioară a confirmat că era o tumoare neuroendocrină pancreatică în stadiul 2, o formă de cancer. „Eram ceva de genul: „Cum naiba să am o tumoare pe creier și cancer pancreatic?””, spune ea. „Singurul lucru la care puteam să mă gândesc era că urmează să am un copil.”

„Dumnezeu mi-a acordat un miracol”

Având în vedere stadiul incipient în care a fost depistat, Menounos a primit un prognostic bun, iar pe 16 februarie a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea tumorii, împreună cu o parte din pancreas, splină, un fibrom mare și 17 ganglioni limfatici. „A fost super dureros”, spune ea despre calvarul medical și recuperarea ei. „Nu puteam să mă mișc sau să mă ridic.”

Din fericire, „Keven a dormit în spital în fiecare noapte”, spune ea despre soțul ei. „Iar tatăl meu a fost cel mai bun îngrijitor”. Potrivit medicului lui Menounos, Dr. Ryan Aronin de la UCLA, și chirurgului, Dr. Timothy Donahue de la UCLA, vedeta pare să fie într-o formă bună și nu are nevoie de chimioterapie sau tratament suplimentar, ci doar de controale anuale pentru următorii cinci ani.

Sunt atât de recunoscătoare și atât de norocoasă”, spune Menounos, care pune la punct ultimele retușuri la camera copilului ei. „Dumnezeu mi-a acordat un miracol. Voi aprecia faptul că o voi avea pe cea mică în viața mea mult mai mult decât aș fi apreciat-o înainte de această călătorie.”

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton