Homepage  / Vedete / Vedete străine

Mariah Carey a dezvăluit că suferă de tulburare bipolară

Mariah Carey a dezvăluit că suferă de tulburare bipolară

de Redactia Tvmania

În cadrul unui interviu acordat revistei People, cântăreața Mariah Carey a dezvăluit în exclusivitate că suferă de tulburare bipolară.Aceasta a fost diagnosticată în anul 2001, atunci când a fost internată în urma unei căderi nervoase.

„Până de curcând am trăit în negare și izolare și cu o frică continuă că cineva mă va expune. A fost o povară greu de dus și la un moment dat nu am mai putut. Am căutat și am făcut tratament, m-am înconjurat de oameni pozitivi și am reînceput să fac lucrurile pe care le iubesc – să scriu cântece și să fac muzică“, a spus Mariah pentru People.

„Mult timp am crezut că am tulburări severe de somn, dar nu era ca o insomnie normală, nu stăteam în pat trează numărând oi. Lucram încontinuu… eram iritată mereu și aveam o mare frică de a dezamăgi oamenii. Se pare că trăiam o formă de manie“, a adăugat aceasta.

 

Mariah a refuzat să creadă că suferă de tulburare bipolară și l-a ținut ascuns timp de mulți ani: „nu am vrut să port stigmatul unei afecțiuni care nu dispare niciodată, nu am vrut să mă definească și, potențial, să-mi distrugă cariera… Am fost atât de speriată că aș putea pierde totul că m-am convins că singura metodă de a mă lupta cu asta este prin negare.“

În prezent, artista face terapie și ia pastile pentru tulburare bipolară de gradul doi. Aceasta este caracterizată prin perioade de depresie și hipomanie (nu este atât de severă precum mania asociată cu tulburarea bipolară de gradul unu, dar poate să cauzeze iritabilitate, insomnie și hiperactivitate.

 „Iau pastile care vâd că îmi fac bine. Nu mă fac să mă simt prea obosită sau moleșită. Important e să găsești un echilibru.“

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton