Homepage  / Vedete / Vedete străine

Mariah Carey scapă de proces pentru melodia ,,All I Want For Christmas Is You”. Cum s-a ajuns aici

Mariah Carey scapă de proces pentru melodia ,,All I Want For Christmas Is You”. Cum s-a ajuns aici

de Andra Stana,

Cântăreața Mariah Carey nu mai este dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor în legătură cu hitul său All I Want for Christmas is You, după ce cântărețul de muzică country Andy Stone a renunțat la proces, anunță bbc.com.

Mariah Carey a scăpat de proces

Compozitorul a dat-o în judecată pe vedeta pop în luna iunie, susținând că a scris împreună cu aceasta un cântec cu același nume cu cinci ani mai devreme.

Recent, bărbatul a declarat în fața instanței că va renunța la proces.

Un must-have pe orice playlist de sărbători, mega-hit-ul lui Carey este unul dintre cele mai cunoscute înregistrări de Crăciun din toate timpurile.

Dl Stone, care cântă sub numele de Vince Vance cu trupa Vince Vance and the Valiants, a intentat anterior un proces la o instanță federală din New Orleans – unde a cerut, de asemenea, respingerea cazului.

El cerea daune de cel puțin 20 de milioane de dolari (16 milioane de lire sterline), susținând că Carey i-a exploatat „popularitatea” și „stilul”, mai scrie sursa citată.

În ciuda faptului că au un titlu comun, cele două melodii sunt diferite din punct de vedere muzical, dar compozitorul susținea că artista nu a cerut permisiunea de a folosi numele melodiei. Mai mult, ar fi obținut „profituri nemeritate” de pe urma acesteia.

Nu este neobișnuit ca melodii diferite să poarte același nume, iar Oficiul pentru drepturi de autor din Statele Unite listează pe site-ul său 177 de înregistrări cu titlul All I Want for Christmas is You.

Cum a compus Mariah Carey melodia „All I Want for Christmas is You”

De când a apărut pe albumul Merry Christmas în 1994, cântecul a ocupat primele locuri în topurile din mai multe țări și, până în 2017, i-ar fi adus lui Carey peste 60 de milioane de dolari (48 de milioane de lire sterline) din drepturi de autor.

Într-o carte de memorii recentă, Carey a recunoscut că a compus „cea mai mare parte a cântecului pe o claviatură Casio ieftină și mică”.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton