Homepage  / Vedete româneşti

Marian Olteanu, specialist în beatbox. Actorul din „Clanul” face percuție vocală pe scenă. EXCLUSIV

Marian Olteanu, specialist în beatbox. Actorul din „Clanul” face percuție vocală pe scenă. EXCLUSIV
8

de Cătălina Matei,

Pe Marian Olteanu, telespectatorii îl știu din seriale precum „Sacrificiul” și „RUXX”, iar mai nou din „Clanul”,  unde interpretează un personaj cu valențe complexe, și bune și rele. Însă nu mulți știu că tânărul actor, care a împlinit de curând 30 de ani, face și beatbox, poate doar cei care l-au urmărit în spectacolele de teatru care includ astfel de momente. Cum a început această pasiune?

În serialul „Clanul” difuzat la Pro TV, Marian Olteanu joacă un personaj pe care nu-l poți încadra prea ușor nici în galeria roluri pozitive, dar nici în cea a „băieților răi”. Deacamdată, căci tocmai ce au început filmările pentru cel de-al doileaz sezon, iar personajele vor trece prin tot felul de răsturnări de situație. Dincolo de micul ecran însă, pe Marian Olteanu îl putem vedea pe scena  Teatrului Mic. „Scândura” este o altă provcoare pentru tânărul actor care se pricepe, chiar foarte bine, la beatbox. Atât de bine, încât a inclus percuția vocală chiar și în unele piese în care joacă. De unde a început totul?

„Când eram mic, mă uitam încontinuu pe MTV și seara se difuza YO! MTV Raps și atunci am auzit prima oară pe un tip care fluiera și scotea și sunete de tobe pe gură. Am rămas șocat efectiv. Asta se întâmpla prin clasa a 5-a sau a 6-a. Apoi nu am mai făcut niciun research despre beatbox și, la un moment dat, în clasa a 8-a un coleg de clasă aflase de treaba asta cu beatbox-ul; când am auzit, i-am zis „aaa… păi eu știu să fac…”. Bineînțeles că nu știam să scot niciun sunet cât de cât profi și dupa ce m-am făcut de râs, m-am ambiționat să învăț să fac treaba asta.

Am stat 3 luni în casă într-o vacanță de vară și mă uitam în oglindă și făceam beatbox, trebuie sa specific că atunci nu existau tutoriale pe net. În facultate mai făceam niște sunete pe la examene ca să creez eu cumva o atmosferă și de atunci mă știe lumea din teatru că Marian e actorul ăla care face beatbox.

Țin minte că la Visul unei nopți de vară, la Excelsior, veniseră niște DJ pe la spectacol și după mi-au zis foarte frumos faci beatbox… i-am întrebat… păi bun, dar de jucat cum joc?”, ne-a povestit Marian Olteanu.

Actorul din „Clanul” și-a mai demonsntrat talentul pentru beatbox și dincolo de teatru, cu diferite ocazii. Cât de serios s-a gândit la o carieră în muzică? „M-am gândit cumva la treaba asta, nu știu dacă o să se întâmple. Dar ce știu sigur e că mi-ar plăcea super mult să stau în studio, să vad procesul de creație a unei piese”, ne-a mărturisit Marian.

În această stagiune, actorul joacă la Teatrul Mic. „Am început acum un proiect în regia lui Radu Iacoban după un text al unui dramaturg australian și piesa se numește Când ploaia se va opri. E foarte emoționantă povestea”.

marian-olteanu-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton