Homepage  / Seriale / Seriale americane

„Marile minciuni nevinovate” (HBO): Cum s-a dus Nicole Kidman acasă la scriitoarea romanului

„Marile minciuni nevinovate” (HBO): Cum s-a dus Nicole Kidman acasă la scriitoarea romanului

de Redactia Tvmania

Aseară a început la HBO premiera „Marile minciuni nevinovate”, serial de doar şapte episoade, cu o distribuţie spectaculoasă: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, ca să le numim doar pe actriţele din rolurile principale. Producţia este ecranizarea romanului omonim al lui Liane Moriarty, iar povestea transformării cărţii în serial, spusă de site-ul  spaniol teleprograma.diezminutos.es, este chiar interesantă.

Sursa foto: https://www.facebook.com/pg/BigLittleLiesNovel

Acum trei ani, în primăvara lui 2014, producătoarea Bruna Papandrea termina de citit romanul „Marile minciuni nevinovate”, al scriitoarei australiene Liane Moriarty ( apărut în 2015 şi în limba română, la editura Trei), şi era impresionată de poveste şi de personajele pricipale, cinci mame cu copii mici, fiecare având temerile, obsesiile şi secretele ei. 

Reese Witherspoon a vrut-o în proiect pe Nicole Kidman

Papandrea a sunat-o imediat pe prietena ei, Reese Witherspoon, convinsă că „Marile minciuni nevinovate” ar fi un proiect interesant de transpus cinematografic. La vremea respectivă, Reese filma în New Orleans pentru comedia „Hot Pursuit”, dar a citit fascinată romanul dintr-o suflare, scrie sursa citată. La rândul ei, Witherspoon a sunat altă prietenă, pe  Nicole Kidman.

„Mi-a plăcut că era vorba de prietenia dintre nişte femei, lucru care m-a fascinat imediat”, a povestit Nicole Kidman la conferinţa de presă a serialului de la Los Angeles, citată de teleprograma.diezminutos.es. „I-am spus lui Reese: intru în proiect dacă te bagi şi tu. Ea mi-a zis că da, vrea şi ea, dar că, dacă suntem interesate, trebuie să şi punem mâna pe el”.

Drept urmare, Kidman s-a dus personal acasă la scriitoare, la Sydney, pentru a primi aprobarea ei. Singura condiţie pusă de Liane Moriarty? Ca amândouă actriţele să fie şi protagoniste.

Cu asemenea actriţe celebre ataşate proiectului, restul a venit de la sine

Legendarul David E. Kelley („Ally McBeal”) s-a alăturat echipei ca scenarist (pentru primul episod) şi producător executiv, iar Reese Witherspoon l-a convins pe Jean-Marc Vallée, cu care lucrase la „Wild”, să fie regizorul producţiei.

Lucrurile mergeau din ce în ce mai bine când echipa şi-a dat seama că era cazul să se orienteze nu spre un lung-metraj, ci spre un serial. „Televiziunea deschide o lume întreagă, nouă, de opţiuni. Personajele aveau nevoie de mai multe timp şi, cum lucrasem deja cu HBO la filmul tv „Hemingway şi Gellhorn”, ştiam că proiectul ar merge şi mai bine cu ei implicaţi”, a explicat Nicole Kidman la Los Angeles.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3538″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”619″ thumbnail_height=”464″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”0″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”1″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” template=”/var/www/tvmania/wp-content/themes/tvmaniaseventeen/nggallery/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]sursa foto: Big Little Lies Official Group (https://www.facebook.com/groups/1392227074171255/)

 

Următorul pas era completarea distribuţiei: „Totul s-a întâmplat foarte repede. Reese a sunat-o pe prietena ei Laura Dern („Wild”), iar aceasta a adus-o după ea şi pe Shailene Woodley. Chiar a fost foarte uşor”.

Rolul celei de-a cincea mămici din poveste i-a revenit lui Zöe Kravitz, fiica lui Lenny Kravitz, cu care Nicole Kidman a fost logodită în 2003.

„Marile minciuni nevinovate” urmăreşte pe parcursul a şapte episoade viaţa, cu bune şi rele, a cinci femei care îşi duc copiii la aceeaşi şcoală din Monterrey, California (o schimbare de decor faţă de carte, a cărei acţiune e plasată într-o orăşel de coastă din Australia).

 

Trailer-ul „Big Little Lies” poate fi urmărit aici:

https://www.youtube.com/watch?v=HHoVYCzcDn4

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte articole: Miniseria „Big Little Lies”/„Marile minciuni nevinovate” începe la HBO

HBO a comandat „Big Little Lies”, miniseria cu Nicole Kidman și Reese Witherspoon

7 seriale mult-aşteptate în 2017: distribuție, trailer și când sunt programate premierele

Noul „Prison Break” ajunge pe ecrane în câteva luni. Vezi cel mai nou trailer al serialului

FOTO. Colegi de serial care s-au urât la filmări

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton