Homepage  / Vedete româneşti

Marina Nițoiu: De la prognoze meteo la pronosticuri sportive!

Marina Nițoiu: De la prognoze meteo la pronosticuri sportive!
6

de Cătălina Matei,

Marina Nițoiu este cel mai recent ”transfer” al știrilor sportive de la Prima TV. Până acum a prezentat rubrica Meteo, la fel ca soțul său, Daniel Nițoiu, responsabil însă la Pro TV. Dar, indiferent  de prognoză și pronosticuri, în familia Nițoiu tot dragostea conduce în clasament!

Cum ai reacționat când ți s-a propus să schimbi „postul”?

Evident, m-am bucurat foarte tare. Nu am stat prea mult timp pe gânduri, am spus DA din prima secundă.  Iar colegii din Departamentul Sport sunt cu adevărat minunați. M-au întâmpinat cu cel mai frumos mesaj: “Bine ai venit în Liga 1!”. Deşi eu cred că redacţia sport este o echipă de Champions League pentru că fac un super jurnal pe care vă invit să-l urmăriţi.  Sunt ştiri muncite, scrise de oameni pasionaţi pentru care sportul înseamnă totul. Nu vorbim doar de fotbal, o să descoperiţi că avem ştiri din aproape toate sporturile dacă deschideţi televizoarele pe Prima TV în fiecare seară de la ora 18:55.  Eu am să vă întâmpin cu căldură şi cu voie bună mai ales că am să aflu “prima”  rezultatele echipelor mele preferate.

Și ce a spus soțul tău, Daniel, când a aflat că nu-i mai faci concurență? Cel puțin în ce privește rubrica „Meteo”

În familia noastră nu există concurenţă. Ne susținem reciproc şi ne bucurăm sincer de reușitele celuilalt.  Daniel e primul care mă încurajează să îmi urmez visul şi mă susține de fiecare dată. Acum el îmi spune cum e vremea şi eu îi spun cu ce scor s-a terminat meciul echipei lui preferate.

Apropo de știri sportive, cât de pasionată de sport ești? 

Sportul ocupa şi până acum un loc important în viața mea iar de când prezint din nou știrile sportive face parte din munca mea de zi cu zi să mă documentez şi să ştiu tot ce se întâmplă. Urmăresc ştirile din sport chiar şi când am o zi liberă. De asemenea, mă fascinează toată emoţia şi pasiunea din jurul competiţiilor sportive. Apreciez tare mult disciplina şi rigoarea din lumea sportului, fără aceste lucruri clar n ai cum să faci performanță oricât de talentat eşti şi încerc şi eu să fiu cât pot de disciplinată în cariera mea.  Fără disciplină cred că nu ajungi să faci performanţa în niciun domeniu, nu doar în sport.

Ai practicat vreun sport până acum, la un nivel mai avansat?

De-a lungul anilor am practicat mai multe sporturi. Cât am fost mică părinții m-au dus la gimnastică, apoi, în școală, am făcut handbal. Dar tot timpul am făcut sport doar de plăcere.

 Acum fac echitaţie. Deja merg de ceva timp iar bucuria pe care mi-o aduce acest sport e foarte mare. Mă deconectează total de la orice altceva şi mă face să mă simt cu adevărat liberă.

Ştiţi ce se spune despre cai? Ca pentru ei important e prezentul. Nu sunt precum oamenii să îşi creeze o impresie despre tine şi apoi să te judece în baza ei, ci îţi prezintă o lecție despre cum să trăiești în prezent şi cum fiecare zi e o nouă șansă.

Dintre sportive, pe cine admiri cel mai mult?

În primul rând, pe Nadia Comăneci. E prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic. O admir atât pentru performanţele sportive cât şi pentru implicarea ei în campanii umanitare. De asemenea le mai admir şi pe Cristina Neagu, Simona Halep şi Ana Maria Popescu (Brânză).

Ce faci dincolo de micul ecran?

Sunt o persoană activă. Îmi place să mi valorific timpul liber aşa că încerc să mă ţin cât pot de ocupată.  Iubesc muntele iar cu fiecare ocazie merg în drumeții. Aceste escapade cu prietenii mă ajuta să-mi reîncarc bateriile.  Bineînțeles, ajung la echitaţie cât pot de des şi mai nou m am apucat de școala de șoferi, vreau să-mi iau carnetul pentru motor. În rest, citesc, mă uit la seriale şi competiții sportive, urmăresc mereu știrile, câteodată gătesc, ador să conduc, să schiez, iubesc să merg la teatru şi cinema şi oricând sunt pregătită pentru o nouă excursie.

Se spune că și shopping-ul este un sport extrem. 🙂 Cât de pasionată ești de cumpărături?

Sunt o persoană cumpătată aşa că n-aş spune că sunt pasionată de shopping. Iar în ultima perioadă sunt din ce în ce mai interesată de stilul de viaţa sustenabil aşa că nu aş încuraja shoppingul fără un motiv inteneiat, fără o nevoie clară.

Ai planificat deja vacanțele pentru 2022?

Nu e atât despre destinaţii cât despre oamenii cu care plec în vacanţă. Dar am şi câteva destinaţii pe listă şi sper că pandemia să mă lase să călătoresc în 2022 mai mult deoarece în ultimii 2 ani nu prea am făcut acest lucru şi dorul de excursii e mare. În orice caz mă simt câştigată pentru că am văzut mai mult România… şi ce locuri minunate avem!  

Marina-Nitoiu-257176639_10208226868024789_8660078892556651610_nIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton