Homepage  / Cinema

Marion Cotillard va fi Crăiasa Zăpezii, dar nu într-un film Disney! Ce se știe despre proiect

Marion Cotillard va fi Crăiasa Zăpezii, dar nu într-un film Disney! Ce se știe despre proiect

de Andreea Hentea,

Marea actriță franceză Marion Cotillard va interpreta bine cunoscutul personaj fantastic creat de Hans Christian Andersen în „La tour de glace”, o dramă despre maturizare și despre iluziile adolescenței regizată de Lucile Hadzihalilovic.

Conform allocine.fr, după ce a jucat-o pe Cleopatra în „Astérix și Obélix: Regatul de mijloc”, Marion Cotillard va intra în rolul unui alt personaj celebru, Crăiasa Zăpezii, în filmul „La Tour de glace”, scris și regizat de cineasta franceză de origine bosniacă Lucile Hadzihalilovic. Actrița și regizoarea au mai lucrat împreună, la filmul „Inocenta” / „Innocence” (2004).

Basm pe platoul de filmare

Acțiunea filmului „La Tour de glace” are loc în 1970. Jeanne, o adolescentă de 15 ani, visează să părăsească orfelinatul în care a crescut și să descopere lumea. Ea fuge la Paris și se adăpostește peste noapte într-un magazin. Însă dimineața, la trezire, o vede pe Crăiasa Zăpezii într-o lumină orbitoare. Magazinul în care s-a refugiat Jeanne se dovedește un studio de filmare, în care tocmai se realizează o ecranizare după celebra poveste a lui Hans Christian Andersen. Cristina (Marion Cotillard), vedeta care o interpretează pe maiestuoasa Crăiasă a Zăpezii, domnește peste platoul de filmare. Fascinată de această apariție cu un farmec tulburător, crudă, puternică și vulnerabilă în același timp, naiva Jeanne devine protejata și confidenta ei, fără să-și dea seama că este prinsă într-o capcană nemiloasă.

Departe de spiritul animațiilor Disney, „La Tour de glace”, care se află în faza de pre-producție, vorbește de fapt despre maturizare, despre iluziile și vulnerabilitățile adolescenței și despre nevoia de a crede în repere și modele.

Producătoarea filmului, Muriel Merlin, a declarat pentru Variety: „Dinamica puterii dintre acest personaj seducător și adolescenta Jeanne reflectă intriga din «Frozen», creând un efect de oglindă”. Ea a mai spus că filmul „simbolizează trecerea spre maturitate a unei adolescente propulsate brusc în lumea adulților, deși ea a rămas, încă, un copil”.

Se presupune că „La Tour de glace” va fi o îmbinare de dramă cu elemente fantastice, producătoarea dezvăluind, în plus, presei americane că cineasta Lucile Hadzihalilovic i-a prezentat un storyboard cu o „estetică à la Georges Méliès”. Filmările ar trebui să demareze la începutul anului viitor, în Franța.

Proiecte intense pentru Marion Cotillard

Marion Cotillard joacă și rolul principal din docudrama biografică „Little Girl Blue”, regizată de Mona Achache, care se va lansa pe 1 noiembrie. Cineasta spune aici povestea mamei sale, scriitoarea și fotografa Carole Achache (Marion Cotillard), despre care încearcă să afle cine a fost cu adevărat.

Pe celebra actriță franceză o vom vedea, de asemenea, în „Lee”, așteptatul film biografic dedicat legendarei fotografe Lee Miller (interpretată de Kate Winslet). Marion Cotillard va interpreta rolul lui Solange D’Ayen, editorul de modă al revistei Vogue, ediția franceză, care a fost o apropiată a lui Lee Miller în perioada carierei ei în modă. O voce respectată în domeniu, D’Ayen a fost arestată de naziști în 1942. Miller a găsit-o, în cele din urmă, după război, dar aceasta era doar o umbră a femeii de altădată.

Filmul, care urmează să aibă premiera pe 6 decembrie, are o distribuție excelentă. Alături de cele două mari actrițe îi vom vedea pe Jude Law, care va juca rolul lui Roland Penrose, artistul și poetul care a devenit marea dragoste a lui Lee Miller, pe Josh O’Connor, care va fi fiul lui Penrose și al lui Lee Miller, Anthony Penrose, precum și pe Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough („Margaret Thatcher – Lungul drum până la Finchley”, „Amsterdam”) și Noémie Merlant („Tár”, „Portretul unei femei în flăcări”).

Marion Cotillard joacă și în serialul cu opt episoade „Extrapolation” (2023), lansat recent de Apple TV+. Creat de Scott Z. Burns („Contagion: Pericol nevăzut”, „The Laundromat”), acesta este compus din mai multe povești suprinzătoare despre modul în care schimbările viitoare ale planetei noastre vor afecta dragostea, credința, munca și familia la scară personală și umană.

Producția are o distribuție de zile mari. Alături de Marion Cotillard, în „Extrapolation” joacă Meryl Streep, Edward Norton, Diane Lane, Gemma Chan, Kit Harington, Keri Russell, Tobey Maguire, Forest Whitaker, Sienna Miller, Indira Varma, Eiza González, Judd Hirsch, Murray Bartlett, Tahar Rahim, Matthew Rhys, David Schwimmer și Heather Graham.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton