Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Marius Florea Vizante: „Nevoia de divertisment a fost și mai mare în pandemie, lupta cu depresia cerea divertisment”

Marius Florea Vizante: „Nevoia de divertisment a fost și mai mare în pandemie, lupta cu depresia cerea divertisment”

de Redactia Tvmania

În fiecare noapte de sâmbătă, îl vedem pe actorul Marius Florea Vizante în serialul „Videochat” de la Pro TV. Cum a fost această perioadă pentru actor, ne-a povestit chiar el.

TVmania: Pe perioada asta, trebuie să fim creativi, spune personajul lui Andi în pilot. Cum a luat naștere acest proiect, ce v-a atras la el?

În primul rând, posibilitatea de a lucra cu prieteni, dar mai ales de a lucra, de a face ceva – este o perioadă în care mulți nu au de lucru, dar noi ne-am găsit. Am filmat în aprilie – mai, era mai mult o promisiune de a vedea dacă prinde în mediul online, nu era gândit pe termen lung. Dacă îți iubești meseria, vrei să o practici și știind autorul, dar și pe cei alături de care voi juca, bucuria este cu atât mai mare. Desigur, plăcerea de a lucra pe textul autorului (Alexandru Popa) a contat foarte mult.

Cum a fost să lucrați de acasă?

Într-un fel e bine, e confortabil. Uneori, mersul până la repetiții consumă mult timp, iar odată ajuns acolo nu poți intra direct în repetiție. Noi lucrăm cu sentimente și trebuie să rămânem într-o anumită paradigmă, așa că la început trebuie să stăm de vorbă, să mai povestim… și abia apoi putem începe munca. Se mai adaugă traficul, problemele de acasă, eventuale probleme familiale. Deci poate am fost mai eficienți acum. În plus, a fost bucuria de a ne revedea, măcar pe video.

Ce v-a lipsit cel mai mult în această perioadă?

Mi-au lipsit mai multe, în primul rând vibrația primită de la oameni. Una e să-l vezi pe om pe ecran, alta e să-l vezi de aproape. Schimbul energetic direct contează, tocmai din acest motiv teatrul nu poate fi înlocuit cu nimic, nici cu filmul, nici cu altceva – e un schimb nemijlocit și instantaneu. Se întâmplă doar o singură dată. Experiența este tot timpul diferită.

Cum v-ați petrecut perioada de izolare?

În familie! Pentru prima oară în mulți ani, ne-am luat toate mesele împreună: mic-dejun, prânz și cină. Ne-am jucat Rummy, Scrabble, Monopoly, am citit, ne-am uitat la filme, am recuperat mult din timpul pe care nu l-am petrecut îndeajuns împreună. Și, din dorința de a aduce ceva, de a-mi practica meseria, de a aduce un strop de bucurie și umor în vremuri întunecate, l-am lansat pe Dorin Zidaru’! Este un proiect care m-a stimulat foarte mult: am scris scenariul, am repetat zilnic, am filmat zilnic și în fiecare dimineață am postat un video cu povestea acestui personaj autohton. Găsiți toată seria pe Facebook și Youtube.

Industria divertismentului este una dintre cele mai lovite. V-ați gândit vreodată că un asemenea „scenariu” prost va putea prinde viață?

Nu știu dacă este neapărat lovită, sigur că a fost greu de făcut în condițiile clasice. Cred că nevoia de divertisment a fost și mai mare, lupta cu depresia într-o astfel de situație cerea divertisment. Numărul de vizionări pe toate platformele online, cred, că a crescut substanțial, rating-urile la emisiuni au crescut, chiar și la nivel de cultură s-a simțit o diferență: foarte multe concerte au fost puse pe suport digital la dispoziția celor de acasă.

Totul este incertitudine acum. Ce planuri aveți pentru următoarea perioadă? Există vreo „variantă de rezervă”?

Deocamdată, spre fericirea noastră, avem multă treabă pentru primul sezon din „Videochat”, la teatru este încă vacanță și aștept cu nerăbdare să vină toamna și să vedem ce va urma. Sper din tot sufletul ca serialul să crească, să învățăm din greșeli, să avem parteneri și să creștem tot mai mult și să apară dorința unor sezoane ulterioare.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton