Homepage  / Interviul altfel

INTERVIUL ALTFEL. Marius Pancu de la Digi 24 este mare fan al apusurilor din Mykonos

INTERVIUL ALTFEL. Marius Pancu de la Digi 24 este mare fan al apusurilor din Mykonos

de Redactia Tvmania

Matinalul de la Digi 24 este mare fan John Oliver, Sanda Nicola şi personajul Neal din serialul „Redacția”, îi place zona Mântuleasa-Armenească din Bucureşti și apusurile în Mykonos și… știe bancuri cu greci!

Marius Pancu

Săptămâna asta te-a uimit la TV… „lipsa emisiunilor estivale, dacă ne raportăm la ce se întâmpla cu ani în urmă, când studiourile se mutau cu totul pe litoral, de unde se făceau transmisiuni de emisiuni speciale de dimineaţa până seara”.

Ultima emisiune TV la care ai nimerit zappând şi te-a prins imediat a fost… „«Exclusiv în România» (TVR 1)” pentru că… „mi-a trezit apetitul pentru noi descoperiri – culinare, culturale, turistice – în ţara noastră”.

Cel mai trăsnit personaj TV al momentului ţi se pare… „John Oliver («Ştirile săptămânii cu John Oliver», HBO Comedy)” pentru că… „proiectează ştirile curente în cele mai amuzante şi greu de imaginat situaţii corespondente cu o vervă seducătoare”.

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „fenomenul nopţilor albe din Sankt Petersburg. Am vrut, pe de-o parte, să-l înţeleg mai bine, pe de alta să mă bucur vizual de el. Din păcate, uneori călătoresc mai mult virtual decât propriu-zis”.

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este… „Ted 2”.

Plăcerea ta vinovată la TV… „sunt lansările de reality-show-uri după formate internaţionale”.

Cel mai interesant aspect al job-ului tău este… „diversitatea. În mijlocul ştirilor care se întâmplă aici şi acum, niciun minut nu seamănă cu altul şi poţi ajunge uşor de la o ştire despre un nou gadget lansat în direct, la un deznodământ, de ultimă oră, pentru criza din Grecia, de pildă”.

Cel mai mult îl/o respecţi în TV pe… „Sanda Nicola” pentru că… „şi-a păstrat entuziasmul, prospeţimea ideilor şi puterea de muncă, deşi notorietatea şi cariera ei impresionantă, cu transmisiuni de la cele mai importante evenimente ale lumii, ar fi îndreptăţit-o chiar la o oarecare blazare. Sper să nu citească acest laudatio :)”.

Personajul tău preferat din seriale este… „Neal («Redacţia»)” pentru că… „nu renunţă la ideile şi convingerile lui, în pofida opoziţiei celor din jur”.

Gadgetul la care nu poţi renunţa este… „telefonul”.

Marius Pancu - interviu altfel TVmania

Din primul tău salariu… „am ieşit la cină, cu prietenii. Eram încă elev, aşa că a avut o valoare mai curând simbolică”.

Dacă de mâine ar trebui să-ţi schimbi meseria, te-ai apuca de… „publicitate şi management în industriile culturale, creative sau upmarket”.

Tu cui i-ai da un Oscar într-o zi? „Michelle Pfeiffer”.

Ultima glumă bună pe care ai auzit-o este… „Noua inițiativă UE pentru salvarea Greciei: adoptă un grec pentru doar 500 de euro! Pentru această sumă, el va face tot ce n-ai tu timp să faci: va dormi până la amiază, va citi ziarele, va bea o cafea, va merge la bar, la restaurant și la petreceri”.

Când chiuleai/după ore, pierdeai vremea în… „casă, dormind”.

În şcoală, mergeai des la olimpiada de… „limba şi literatura română”.

Profesorul tău preferat a fost… „profesoara de engleză”, din timpul… „liceului”, pentru că… „a creat un mediu foarte viu în care schimbam cu nonşalanţă, de la egal la egal, opinii despre cărţi, călătorii şi comentarii sociale suculente”.

Părinţii tăi nu ştiu nici acum că în copilărie ai… „nu cred că le-a scăpat vreodată ceva, chiar dacă aş fi încercat să ascund”.

Porecla ta în adolescenţă era… „nu am avut”.

Locul tău preferat din Bucureşti este… „zona Mântuleasa-Armenească”, pentru că… „are o linişte aparte şi o aură istorică care te face să visezi la vremuri trecute”.

Când ai râs ultima oară şi la ce? „Sunt situaţii de ironie şi auto-ironie în fiecare dimineaţă, în redacţie, între colegii de la Digimatinal. Aşa reuşim să ne adunăm energia”.

Cel mai frumos răsărit/apus de soare l-ai prins în… „Apusul în Mykonos, încadrat de faimoasele mori. Mi-a generat o senzaţie de libertate şi tinereţe uluitoare”.

Ce te ţine treaz noaptea? „În principiu, serviciul. Începe când e încă noapte. Altminteri, o carte bună, un film captivant, o întâlnire cu prieteni dragi şi tonici”.

Dacă ai juca şi ai câştiga la Loto, cu banii ai… „călători pretutindeni”.

Ultimul lucru spontan pe care l-ai făcut… „a fost să plec la mare direct de la o cină cu prietenii, fără un plan prestabilit sau vreun bagaj făcut”.

Eşti cel mai mândru de… „lucrurile noi pe care le învăţ zi de zi. De la sporturi, la cum să disting un tip de cafea de Etiopia de unul din Brazilia”.

Viaţa e prea scurtă ca să nu… „cunoşti oameni noi şi diferiţi, forţezi limitele zonelor de confort, călătoreşti singur, îţi asumi riscuri, sacrifici liniştea unei existenţe tihnite pe adrenalina imprevizibului atunci când instinctul ţi-o spune”.

Cartea pe care ţi-ai fi dorit s-o fi scris tu este… „«Lupul de stepă», Herman Hesse”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton