Homepage  / Netflix

Mark Ruffalo și Hugh Laurie vor juca în adaptarea Netflix a bestsellerului „Toată lumina pe care nu o putem vedea”

Mark Ruffalo și Hugh Laurie vor juca în adaptarea Netflix a bestsellerului „Toată lumina pe care nu o putem vedea”

de Andreea Hentea,

Recompensat cu premiul Pulitzer în 2015, romanul „Toată lumina pe care nu o putem vedea”, scris de Anthony Doerr, va fi ecranizat într-o miniserie de patru episoade, cu Mark Ruffalo și Hugh Laurie, care se va vedea pe Netflix, scrie deadline.com. 

Apărut în 2014, superbul roman al lui Anthony Doerr a petrecut peste 200 de săptămâni pe lista New York Times a celor mai bine vândute titluri și a fost tradus în 40 de limbi (inclusiv în românește).

Cartea s-a vândut în peste 5,7 milioane de exemplare în America de Nord în format tipărit, sub formă de e-book și audio și în alte 9,5 milioane de exemplare în întreaga lume.

Eroii săi sunt Marie-Laure, o franţuzoaică nevăzătoare de șaisprezece ani şi Werner, un orfan german de optsprezece ani, care se întâlnesc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, într-un Saint-Malo asediat.

Ei petrec doar o zi împreună, dar aceasta transcende ororile frontului, schimbându-le definitiv viețile, nu doar lor, ci și generaţiilor viitoare. 

Viitorul serial îi va avea în rolurile principale pe excelenții Mark Ruffalo și Hugh Laurie. Adolescenta Marie-Laure va fi jucată de debutanta Aria Mia Loberti, o adolescentă lipsită de vedere, ca și eroina pe care o interpretează.

Ecranizarea după Anthony Doerr va fi regizată de Shawn Levy („Stranger Things”, „Eliberați-l pe Guy”), iar scenariul va fi scris de Steven Knight, creatorul celebrului și premiatului serial „Peaky Blinders”


Mark Ruffalo îl va interpreta pe Daniel LeBlanc, tatăl lui Marie-Laure, principalul lăcătuș de la Muzeul de Istorie Naturală din Paris. Grijuliu și inteligent, el este hotărât să-i ofere fiicei sale oarbe cât mai multă independență, protejând-o și pe ea, și comoara secretă pe care o deține, de ocupația nazistă. 

Hugh Laurie îl va interpreta pe Etienne LeBlanc, străunchiul lui Marie-Laure, un veteran excentric din Primul Război Mondial, care suferă de agorafobie și care înregistrează emisiuni radio clandestine, făcând parte din Rezistența franceză.

Shawn Levy, care va fi regizor, dar și coproducător executiv al miniseriei de patru episoade, are în vedere acest proiect de câțiva ani. El va realiza „Toată lumina pe care nu o putem vedea” prin compania sa, 21 Laps Entertainment, alături de Netflix, cu care a semnat un contract multiplu. 

Mark Ruffalo și Hugh Laurie au proiecte multiple

Pe Mark Ruffalo, nominalizat de trei ori la Oscar în carieră și câștigător al unui Glob de Aur în 2021 pentru rolul din tulburătorul serial HBO „O parte de adevăr”, îl vom vedea, tot pe Netflix, în SF-ul „The Adam Project”, regizat tot de Shawn Levy.

Filmul, din distribuția căruia mai fac parte Ryan Reynolds, Zoe Saldana, Jennifer Garner și Catherine Keener, va avea premiera în cursul acestui an.

Actorul a reluat, de asemenea, rolul celebrului Bruce Banner / Hulk în serialul Marvel / Disney+ „She-Hulk”, la care s-au încheiat filmările și în care i-a avut ca parteneri pe Tatiana Maslany și pe Tim Roth.

În prezent, el filmează la ecranizarea realizată de Yorgos Lanthimos după romanul lui Alasdair Gray „Sărmane creaturi” / „Poor Things” (tradus și în România), al scriitorului scoțian Alasdair Gray, apărut în 1992, o reinterpretare a mitului livresc al lui Frankenstein.

În rolurile principale, alături de Mark Ruffalo, apar Emma Stone, Willem Dafoe, Margaret Qualley și Ramy Youssef.  

Excelentul Hugh Laurie este extrem de îndrăgit pentru rolul strălucit din serialul „Dr. House”, care i-a adus două Globuri de Aur și șapte din cele zece nominalizări la premiul Emmy primite de-a lungul timpului.

Actorul filmează în prezent pentru sezonul doi din serialul de comedie „Avenue 5” (al cărui prim sezon e disponibil pe HBO Go), creat de talentatul Armando Iannucci, în care joacă rolul principal, al căpitanului Ryan Clark.

De asemenea, Hugh Laurie este implicat ca regizor,  scenarist și producător executiv în miniseria „Why Didn’t Ask Evans?”, ecranizare a celebrului roman omonim al Agathei Christie, care se va lansa în acest an.

Cel mai recent rol în care l-am văzut a fost cel al coruptului politician Peter Laurence din excelenta miniserie HBO „Țintă politică” / „Roadkill”, în care a jucat alături de regretata Helen McCrory. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton