Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Mărturisirea șocantă făcută de Delia. Ce spune despre abuzurile trăite în timpul perioadei liceului, la Dinu Lipatti

Mărturisirea șocantă făcută de Delia. Ce spune despre abuzurile trăite în timpul perioadei liceului, la Dinu Lipatti
5

de Andra Stana,

Delia a vorbit deschis, printr-un story pe Instagram, despre abuzurile la care sunt supuse elevele de la Liceul Dinu Lipatti. Artista se numără printre absolvenții acelei instituții. Delia și-a amintit cum colegele ei trebuiau să suporte comentariile și comportamentele nepotrivite sau chiar abuzive ale profesorilor acelui liceu.

„Îmi amintesc cum în perioada liceului, o parte din profesorii de muzică le spuneau elevelor cum: «Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută». Și le pipăiau efectiv pe sâni. Asta se întâmpla la liceu, la «Lipatti». Acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna. Că alegi să crezi, să înțelegi sau nu…”, a povestit artista, pe Insta Story, scrie libertatea.ro.

Delia recunoaște că ea a fost martora acestor scene pe care nu le-a putut uita nici acum.

„Repet, fără niciun fel de exagerare. Discuțiile erau auzite de mine, în clasă fiind de față când se discuta cu o colegă despre: «Și, ești la menstruație? Ți-a venit? Când ți-a venit, de cât timp? Ia uite, ți s-au umflat sânii».

Și apoi se mergea mai departe la a palpa sânii. Nu bat câmpii o secundă. E trist și este extrem de adevărat”, a spus cântăreața. Dezvăluirile Deliei vin în contextul discuțiilor apărute după discursul Vioricăi Vodă de la Gala Gopo 2022.

Marturisirea-socanta-facuta-de-Delia.-Ce-spune-despre-abuzurile-traite-in-timpul-perioadei-liceului-la-Dinu-Lipatti-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Delia: „Nu mai pot tolera glumele sexuale”

Tot în mediul online, Delia și-a amintit de un episod care face referire la comentariile cu tentă sexuală pe care le auzea atunci când avea numai 13 ani.

„Nu mai pot tolera glumele sexuale. O să vă dau exemplu ce fel de glume. Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie în case-ul lui (cutia, n.r.), el se ține într-un case, e o chestie care arată ca o vioară mai mică, mult mai mică. Și auzeai când treceai pe lângă un șantier sau chiar și prin curtea școlii, mai puțin prin curtea școlii, că toți colegii studiau la câte un instrument și nu se obișnuia, aveau cât de cât o cultură. Și auzeai de-astea: «Heei, fata cântă la ce atârnă».”

„De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, unei nu contează ce. De ce ești imbecil? De ce?”, s-a întrebat artista în vârstă de 40 de ani.

„Nu mai am toleranță pentru jeg, efectiv nu mai am toleranță pentru jeg uman. N-ai trăit tu copilăria mea, nu știi cum m-au afectat lucrurile astea. Ți se pare că faci o glumă inocentă, care pentru mine nu e o glumă inocentă. Mie îmi trezește niște lucruri. Îmi faci rău. Nu vreau să-mi faci rău. E atât de simplu”, a explicat ea.

Sursa foto: Instagram

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton