Homepage  / Ghid TV / Televiziune

România, meciuri importante cu Germania și Armenia, în preliminariile CM de fotbal 2022

România, meciuri importante cu Germania și Armenia, în preliminariile CM de fotbal 2022

de Tavi Cojocaru,

Echipa naţională de fotbal a României continuă cursa pentru locul de baraj la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Tricolorii au meciuri cu Germania și Armenia, pe 8, respectiv 11 octombrie, ambele partide transmise în direct de Pro TV.

După şase etape scurse din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022, România se luptă cu şanse reale pentru locul 2 în grupă cu Armenia şi cu Macedonia de Nord. Germania s-a desprins, după cum era de aşteptat, în fruntea Grupei J (cu 15 puncte). Pentru locul 2, duelul e foarte echilibrat între Armenia (11 puncte), România (10 puncte) şi Macedonia de Nord (9 puncte).


Zilele următoare, sunt programate alte două runde care ar putea fi decisive pentru stabilirea echipei care merge la baraj. 


Cel mai bun scenariu

Elevii lui Rădoi au două meciuri foarte dificile. Întâi, pe 8 octombrie, contra Germaniei, la Hamburg. Din start, orice punct contra nemţilor era considerat un bonus de oricine l-ar fi obţinut. Până acum, doar Macedonia de Nord a reuşit să le smulgă 3 puncte.

Forma arătată de nemţi la ultimele meciuri (6-0 cu Armenia, acasă, şi 4-0 cu Islanda, în deplasare) indică formaţia antrenată de Hansi Flick drept mare favorită.

În runda din 8 octombrie, tricolorii aşteaptă o nouă mână de ajutor din partea Islandei, care primeşte vizita Armeniei. După ce i-au încurcat pe cei din Macedonia de Nord (2-2), poate că islandezii vor reuşi să le pună o piedică şi celor din Armenia. Mai ales că ex-sovieticii vin după un ruşinos 1-1 cu Liechtenstein, pe teren propriu.

Un punct „bonus” cu Germania şi un ajutor din partea Islandei ar fi cel mai bun scenariu pentru tricolori în runda a şaptea a preliminariilor.


Totul sau nimic

Pe 11 octombrie, tricolorii vor avea un meci de totul sau nimic acasă, pe noul stadion „Steaua”, contra Armeniei. Victoria e obligatorie pentru a continua să sperăm la locul 2. Avem şi o revanşă de luat după teribilul şoc de la Erevan, unde am condus, dar am pierdut cu 3-2, cu două goluri încasate în ultimele trei minute ale jocului!
Pentru a nu se complica lucrurile, suporterii tricolorilor se vor ruga ca Germania să bată Macedonia de Nord.
Cu puţin noroc, România ar putea fi pe locul 2 în Grupa J înaintea ultimelor două etape, programate în noiembrie. Atunci, tricolorii vor întâlni Islanda (acasă, pe 11 noiembrie) şi Liechtenstein (în deplasare, pe 14 noiembrie).


Veşti bune de la stranieri

Selecţionerul Mirel Rădoi a primit veşti încurajatoare în ultima perioadă din străinătate, unde evoluează cea mai mare parte a jucătorilor importanţi. Cicâldău şi Moruţan s-au acumodat rapid la Galatasaray, unde au reuşit şi goluri, şi pase decisive. Răzvan Marin e nelipsit de la Cagliari, a revenit pe teren şi Ianis Hagi, după pauza cauzată de infectarea cu COVID-19. Nicolae Stanciu şi portarul Florin Niţă au avut şi ei evoluţii constant bune la Slavia şi Sparta Praga, Mihăilă şi Mitriţă s-au „lipit” şi ei la goluri.

  • Germania – România, vineri, 8 octombrie, 21.45, Pro TV
  • România – Armenia, luni, 11 octombrie, 21.45, Pro TV
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton