Homepage  / Recomandări

Meciurile de joi, 17 februarie, din Europa League: Istvan Kovacs arbitrează Barcelona – Napoli!

Meciurile de joi, 17 februarie, din Europa League: Istvan Kovacs arbitrează Barcelona - Napoli!

de Tavi Cojocaru,

În Europa League, sistemul competiţional prevede din acest an un baraj între faza grupelor şi faza optimilor de finală.

În această fază, se duelează formaţiile care au terminat pe locul 2 în grupe şi cele „retrogradate” de pe poziţia a treia din grupele Ligii Campionilor.

Dintre cele opt meciuri, tari toate, două ies în evidenţă, anunţându-se spectacole de zile mari.

Primul este FC Barcelona – SSC Napoli! Echipele pe la care a trecut marele Diego Armando Maradona se luptă acum pentru un loc în optimile de finală.

Barca lui Xavi este în reconstrucţie. Catalanii au ratat pentru prima dată după mai mult de 20 de ani calificarea în fazele superioare ale Ligii Campionilor.

Baza se pune tot în veterani – Pique, Dani Alves, Busquets, Jordi Alba. Catalanii aşteaptă şi explozia lui Aubameyang, adus recent de la Arsenal.

Napoli are un atac devastator, cu Mertens, Insigne şi Osimhen.

Al doilea cel mai important meci al zilei din Europa League este între FC Porto şi Lazio. Sergio Conceicao, antrenorul „dragonilor” lusitani, a strălucit, ca jucător, şi în tricoul lui Lazio.

Acum, Sergio Conceicao îşi pune mari speranţe în Francisco Conceicao, fiul său, comparat de unii cu celebrul Lionel Messi.

La romani, pericolul e ştiut. Se cheamă Ciro Immobile, atacantul care a bătut sau e pe cale să bată recordurile de eficacitate în toate competiţiile pentru Lazio. A devenit deja cel mai bun marcator la general, cu 173 de goluri, depăşindu-l pe legendarul Silvio Piola, rămas la cota 159.

În Serie A, Ciro Immobile are 142 de goluri, cu doar un gol în urma aceluiaşi Piola. Iar în cupele europene are 19 goluri, cu doar un gol în urma lui Simone Inzaghi. Săptămâna aceasta, Ciro Immobile poate egala, aşadar, ambele recorduri!

Meciurile de joi, 17 februarie, din Europa League:

  • Ora 19:45: FC Barcelona – SSC Napoli, Pro X
  • Ora 22:00: FC Porto – Lazio, Pro X
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton