Homepage  / Știri

“Medalion Margareta Pâslaru”, de Florii, la TVR 2

“Medalion Margareta Pâslaru”, de Florii, la TVR 2

de Redactia Tvmania

În Duminica Floriilor, de la ora 13.00, la “Medalion Margareta Pâslaru”, românii se pot bucura de o ediţie specială dedicată Margaretei Pâslaru.

Margareta Paslaru 2

La zi de sărbătoare, TVR 2 dedică o ediţie specială unei legende vii, artistului plurivalent Margareta Pâslaru – a cărei impresionantă carieră artistică de aproape şase decenii a fost strâns legată de TVR. În plus, 65 de compozitori i-au încredinţat creaţiile lor pentru a fi interpretate la TVR, la radio, pe discuri, cumulând aproape 800 de înregistrări, inclusiv muzică populară, compoziţii proprii şi şlăgare internaţionale dintr-un repertoriu de 1000 de titluri.

Margareta Paslaru_ Prima coperta de revista _Flacara -   8 10 1960

“Eram elevă şi cântam acompaniată de Paul Ghentzer încă din 1958 la Casa de Cultură Griviţa Roşie. În cadrul unor spectacole televizate cu artişti amatori, în 1959 m-a remarcat compozitorul George Grigoriu, care a compus pentru timbrul meu vocal «Chemarea mării», înregistrată la Radio în acelaşi an. Concomitent, am fost invitată la o audiţie pentru tânărul regizor Valeriu Lazarov în Studioul Naţional de Televiziune din Moliere şi astfel, am ajuns cunoscută şi iubită de marele public din întreaga ţară. Ca urmare, revista «Flacăra», m-a ales pentru coperta sa din 1960”.

Margareta Paslaru

Aşa cum declară Margareta Pâslaru: “pentru mine, Televiziunea Română a rămas atelierul artistic prin care dăruiesc publicului muzică din sufletul meu. Cei mai valoroşi profesionişti de aici: Lazarov, Gherghinescu, Vornicu, Bocăneţ, Titus Munteanu – mi-au apreciat glasul şi diversitatea interpretării, au pus în valoare originalitatea şi m-au implicat în mari evenimente artistice, precum Festivalul Mamaia sau Cerbul de Aur. Dar, peste ani, şi alte generaţii de profesionişti – precum Dan Manoliu, Liana Săndulescu, Aurel Badea, Elize Stan, Iuliana Tudor, Marina Constantinescu – m-au cooptat în proiectele TVR, în stilul elevat şi de înaltă ţinută artistică specific numai Televiziunii Române”.

Totodată, emisia de duminică este şi cea mai bună ocazie a îndrăgitei artiste de a ura “vibrante energii, divină protecţie şi lumină sufletească tuturor celor care îşi serbează onomastica de Florii”.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton