Homepage  / Vedete străine

Meghan Markle a câștigat procesul împotriva ziarelor britanice. Judecătorii i-au dat dreptate

Meghan Markle a câștigat procesul împotriva ziarelor britanice. Judecătorii i-au dat dreptate

de Roxana Mirea,

Meghan Markle a câștigat procesul împotriva ziarelor britanice. Meghan Markle a câștigat recursul cu privire la scrisoarea privată care a fost dezvăluită publicității de către o serie de ziare britanice. Judecătorii le-au dat dreptate lui Meghan Markle și Prințului Harry. Prin prisma faptului că au fost publicate fragmente din scrisoarea privată a Ducesei de Sussex către tatăl ei, Meghan susține că i-au fost încălcate drepturile.

Meghan Markle a câștigat procesul împotriva ziarelor britanice

Meghan Markle a dat în judecată taboidele britanice pentru publicarea unei versiuni editate a scrisorii pe care ea a trimis-o tatălui său, Thomas Markle, în 2018. Curtea de Apel s-a pronunțat cu privire la ultima etapă a bătăliei juridice dintre Meghan Markle și Associated Newspapers, editorul Mail on Sunday, MailOnline și Daily Mail, privind o scrisoare pe care ducesa i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle. În cinci articole publicate de Mail on Sunday și MailOnline în februarie 2019 au apărut fragmente din scrisoarea respectivă, potrivit publicației Express.

Atunci, Prințul Harry a anunțat că Ducesa de Sussex a decis să dea în judecată Associated Newspaper, printr-o declarație emisă la începutul lunii octombrie 2019, întrucat cuplul se afla într-un tur regal în Africa de Sud.

La vremea respectivă, Meghan Markle a susținut că prin publicarea acelor articole în care apăreau fragmente din scrisoarea pe care i-a trimis-o tatălui ei i-au fost încălcate drepturile. Mai exact, Ducesa de Sussex a considerat că acele informații au fost folosite în mod abuziv și astfel ziarele britanice au încălcat legea dreptului de autor și pe cea privind protecția datelor personale.

Soția Prințului Harry a câștigat procesul privind confidențialitatea datelor la începutul acestui an. Atunci, un judecător de la Înalta Curte, Lord Justice Warby, i-a dat dreptate ducesei fără un proces complet.

Judecătorul a spus că publicarea pasajelor din scrisoarea lui Meghan Markle a fost „vădit excesivă și, prin urmare, ilegală”.

Cu toate acestea, Associated Newspaper a făcut recurs și, în timpul unei audieri de trei zile din noiembrie, susținând că acest caz ar trebui să treacă la un proces privind pretențiile lui Meghan împotriva editorului – inclusiv încălcarea vieții private și a drepturilor de autor.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton