Homepage  / Vedete străine

Meghan Markle primește, oficial, scuze! Jeremy Clarkson (ex – „Top Gear”) regretă editorialul extrem de virulent la adresa ducesei de Sussex

Meghan Markle primește, oficial, scuze! Jeremy Clarkson (ex - „Top Gear”) regretă editorialul extrem de virulent la adresa ducesei de Sussex

de Cătălina Matei,

În plin scandal iscat de apariția documentarului despre Prințul Harry și Meghan Markle pe Netflix și întreținut în această perioadă de lansare cărții celui de-al doilea fiu al Regelui Charles al III-lea apar și primele scuze oficiale.  Jeremy Clarkson (ex – „Top Gear”) regretă editorialul extrem de virulent la adresa ducesei de Sussex.

Înainte de Crăciun, Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii emisiunii TV „Top Gear”, a publicat în „The Sun” un editorial în care a folosit un limbaj extrem de dur la adresa lui Meghan Markle, în urma documentarului desprea ea și Prințul Harry difuzat de Netflix. Realizatorul a a scris în acel editorial că visa la ziua în care Meghan urma „să fie adusă goală pe străzile din toate oraşele din Regatul Unit în timp ce mulţimea strigă Ruşine! şi aruncă spre ea cu excremente”.

Potrivit Variety, articolul cu pricina a generat un număr record de plângeri (peste 20.000) la Agenţia britanică de reglementare a presei. În consecință, tabloidul „The Sun”a anunţat că regretă publicarea textului, pe care l-a retras de pe site-ul său şi din arhivele sale, iar editorul tabloidului s-a declarat „sincer dezolat”. Iar reacția unui purtător de cuvând al lui Harry ș ial lui Meghan a fost următoarea: „Faptul că The Sun nu a contactat-o pe ducesa de Sussex pentru a-şi prezenta scuze arată intenţiile lor. Nu este nimic altceva decât o acţiune de PR”.

Între timp, și Jeremy Clarkson și-a cerut scuze public.

În dimineaţa de Crăciun, le-am trimis un e-mail lui Meghan şi Harry în California pentru a le prezenta scuzele mele”, a scris Jeremy Clarkson într-un lung mesaj publicat luni pe contul său de Instagram.

Le-am spus că eram şocat de ceea ce ei au spus la televiziune, dar limbajul pe care l-am folosit în editorialul meu era ruşinos şi pentru asta eram profund dezolat”, a adăugat el. Și, totodată, a precizat că „a uitat” să menţioneze referinţa neinspirată la serialul „Urzeala tronurilor / Game of Thrones”: „Exista impresia că eu am îndemnat efectiv ca o violenţă revoltătoare să se abată asupra capului lui Meghan”.

În una dintre secvenţele cele mai marcante din „Urzeala tronurilor / Game of Thrones”, regina Cersei este supusă „Marşului Ruşinii”, în timpul căruia este forţată să meargă goală pe străzile unui oraş în timp ce localnicii aruncau spre ea cu gunoaie şi excremente.

Jeremy Clarkson (62 de ani) este o figură controversată în media britanică. Aflat în centrul mai multor polemici în trecut şi acuzat uneori de declaraţii rasiste, acesta a fost concediat de BBC, care producea emisiunea „Top Gear”, după ce a agresat fizic şi verbal un producător TV. Clarkson a reclădit tio-ul de prezentatori alături de James May şi Richard Hammond la o emisiune asemănătoare – „The Grand Tour”-  produsă de Amazon Prime, serviciul de streaming care difuzează şi o emisiune despre aventurile sale în calitate de agricultor – „Clarkson’s Farm”.

Cei de la Variety au aflat între timp că cele două producții de la Amazon Prime în care este implicat Jeremy Clarkson nu vor mai benefica de alte sezoane în 2024.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton