Homepage  / Știri

Iranianul care a inspirat pelicula „Terminalul”, cu Tom Hanks în rolul principal, a murit. Merhan Karimi Nasseri a locuit timp de 18 ani într-un aeroport

Iranianul care a inspirat pelicula „Terminalul”, cu Tom Hanks în rolul principal, a murit. Merhan Karimi Nasseri a locuit timp de 18 ani într-un aeroport

de Cătălina Matei,

Bărbatul care a inspirat filmul de succes „Terminalul”, cu actorul Tom Hanks în rolul principal, a murit pe 13 noiembrie, în urma unui atac de cord, chiar pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Merhan Karimi Nasseri a locuit timp de 18 ani în terminalul 1.

Cel care a inspirat filmul regizat de Steven Spielberg în 2004, „Terminalul”, cu Tom Hanks în rolul principal, a suferit sâmbăta aceasta un atac de cord și a murit în terminalul 2F al aeroportului Charles de Gaulle în jurul prânzului, potrivit unui oficial al autorităţii aeroportuare din Paris. Poliţia şi o echipă medicală l-au tratat, dar nu l-au putut salva, a spus oficialul citat de CNN.

Merhan Karimi Nasseri, despre care se crede că s-a născut în 1945 în Soleiman, o zonă a Iranului aflată la acea vreme sub jurisdicție britanică, dintr-un tată iranian și o mamă britanică. A plecat din Iran pentru a studia în Anglia în anul 1974. Când s-a întors, a afirmat că a fost închis pentru că a protestat împotriva șahului și a fost expulzat fără pașaport. A cerut azil politic în mai multe țări din Europa. Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați din Belgia i-a oferit acreditare de refugiat, dar el a spus că servieta lui care conținea certificatul de refugiat a fost furată într-o gară din Paris.

În fiecare an, Nasseri a dormit pe o bancă roșie și s-a împrietenit cu angajații aeroportului, a scris zilnic în jurnalul său, a citit reviste și a privit călătorii care treceau prin terminal. Angajații l-au poreclit Lord Alfred și devenise o mini celebritate în rândul pasagerilor.

El a locuit din nou în aeroport în ultimele săptămâni de viață, a spus oficialul aeroportului.

Autobiografia sa, „The Terminal Man”, a fost publicată și în 2004. A fost co-scrisă de autorul britanic Andrew Donkin și a primit recenzii pozitive ale câtorva dintre cele mai mari ziare și reviste, inclusiv „Sunday Times” din Marea Britanie.

„Așteptarea lui Godot la De Gaulle” (2000), „Aici spre unde este batjocoritor” (2001) și „Sir Alfred din Aeroportul Charles De Gaulle” (2001), sunt câteva documentare bazate pe viața lui Nasseri.

Tom Hanks se pregătește de un nou succes pe marile ecrane

La 18 ani după lansarea peliculei „Terminalul”, Tom Hanks este gata de o nouă lansare pe marile ecrane despre care specialiștii o așteaptă cu mare nerăbdare și despre care se spune ca va fi un real succes. Este vorba despre ecranizarea americană a romanului de succes „Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman.

„A Man Caled Otto” este o comedie cu accente dramatice, regizată de Marc Forster, iar David Magee a semnat scenariul. Este a doua adaptare cinematografică a romanului lansalt în  2012 „Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman, după filmul suedez din 2015 cu același nume scris și regizat de Hannes Holm. În varianta americană, Tom Hanks este cel care îl interpretează pe Otto, eroul principal.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton