Homepage  / Vedete străine

Cine e Merve Dizdar, turcoaica premiată la Cannes pentru cea mai bună actriță. A jucat în Doctorul Minune și Patria mea ești tu

Cine e Merve Dizdar, turcoaica premiată la Cannes pentru cea mai bună actriță. A jucat în Doctorul Minune și Patria mea ești tu
8

de Roxana Mirea,

Actrița turcă Merve Dizdar a câştigat sâmbătă seară, 27 mai 2023, premiul pentru interpretare feminină la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Aceasta a fost recompensată pentru interpretarea ei din filmul „About Dry Grasses”, regizat de Nuri Bilge Ceylan. Merve Dizdar a apărut într-un episod în „Destăinuiri”, dar și în „Doctorul Minune” și „Patria mea ești tu”.

Merve Dizdar, premiată la Cannes 2023 pentru cea mai bună actriță

Merve Dizdar a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalului de Film de la Cannes 2023. Aceasta a fost recompensată pentru rolul ei din filmul „About Dry Grasses” („Nuri BilgeCeylan”, în original), unde joacă rolul unei profesoare dintr-un sat izolat care spera să se mute la Istanbul în momentul în care este acuzată că a abuzat un elev. Dizdar a împărtășit că personajul ei, Nuray, „este o femeie care luptă pentru convingerile și existența ei și care trebuie să plătească un preț pentru această cauză”, potrivit presei din Turcia.

Photocall des palmes lors de la 76ème édition du festival international du film de CannesIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

În condiții normale, ar fi trebuit să lucrez din greu la acest personaj pentru a-l înțelege, dar eu locuiesc într-o parte a țării care mi-a permis să înțeleg pe deplin cine este”, a adăugat ea. „Înțeleg ce înseamnă să fii o femeie în acea zonă.”

În discursul de acceptare la prestigiosul festival, Dizdar, în vârstă de 36 de ani, a dedicat premiul „tuturor surorilor mele care… acționează pentru a consolida lupta femeilor, care riscă totul și nu-și pierd niciodată speranța, indiferent de situație, și tuturor spiritelor luptătoare care așteaptă să trăiască zilele bune pe care le merită în Turcia.”

După ce a aflat că a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță, Dizdar a părut surprinsă. Ea a devenit prima actriță turcă care câștigă acest premiu.

Noi o știm pe Merve Dizdar din serialele „Doctorul Minune” și „Patria mea ești tu”. De asemenea, a apărut într-un episod în „Destăinuiri”.

Merve Dizdar, criticată pentru ținuta de la Cannes 2023

Merve Dizdar, care s-a întors la Istanbul după ce a participat la premiera filmului „About Dry Grasses” la Cannes 2023, a răspuns la comentariile negative despre rochia pe care a purtat-o la festival.

Sunt foarte fericită. În opinia mea, este o rochie foarte frumoasă. Mi-a plăcut. Am fost foarte frumoasă. Apreciez comentariile pozitive și nu mă simt jignită de cele negative. La urma urmei, fiecare persoană este unică. Nu voi critica pe nimeni pentru ceea ce poartă. Sincer, nu sunt foarte preocupată de aspectul vestimentar. Este un festival de film de renume mondial. Gândurile mele sunt concentrate pe alte lucruri. Așadar, îmbrăcămintea este cea mai mică dintre preocupările mele. Dacă oamenilor nu le place, este dreptul lor. Mie mi-a plăcut.”

Merve a dezvăluit, de asemenea, că în curând vor începe filmările pentru sezonul 2 din serialul Netflix „The Life and Movies of Erşan Kuneri”, așadar actrița va fi foarte ocupată în această vară.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton