Homepage  / Știri

Mesajele dureroase al Oanei Pellea și Victor Rebengiuc după moartea lui Ion Caramitru

Mesajele dureroase al Oanei Pellea și Victor Rebengiuc după moartea lui Ion Caramitru

de Ioana Maria,

„Este una dintre cele mai urate zile ale vieții mele", a scris actrița Oana Pellea, duminică, pe Facebook, după ce Ion Caramitru a murit, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din București. Tot ieri, la aceelași spital, a murit, la 71 de ani, marele canoist Ivan Patzaichin.

„Intai Ivan și acum…Este una dintre cele mai urate zile ale vieții mele…Drum bun, Domnule Ion Caramitru. Multumesc pentru tot ce ați făcut pentru TEATRUL ROMÂNESC! Condoleanțe familiei”, a transmis Oana Pellea pe Facebook.

Poate acum, mult prea târziu…lumea teatrala din România o sa înțeleagă ce ați reprezentat pentru Teatrul, Filmul și Cultura din România… Târziu…mult prea târziu! Va Multumesc, domnule Ion Caramitru ! Drum bun!

Victor Rebengiuc, „profund îndurerat” de dispariția lui Caramitru

„O pierdere imensă pentru cultura românească”, a spus actorul Victor Rebengiuc, în direct la Digi24, referindu-se la decesul directorului Teatrului Național București.

„Ion Caramitru a fost o emblemă pentru teatrul românesc. A fost un actor deosebit, un regizor priceput, a fost directorul TNB, pe care, practic, l-a reconstruit. A făcut multe săli de teatru, a fost un om cum n-o să mai fie mulți ani de aici încolo pentru cultura noastră”, a spus Rebengiuc, care a spus el și Caramitru au fost prieteni, „din anii ’60, de când el era student și eu devenisem deja actor”.

A fost un om absolut nemaipomenit, un om cum nu o să mai fie în teatrul românesc cel puțin în următorii 10 ani, o mare, îngrozitoare pierdere pentru teatrul românesc este plecarea lui Pino dintre noi.

Victor Rebengiuc

Potrivit libertatea.ro, el a povestit că se întâlnise ultima oară cu Ion Caramitru la începutul lui iulie. Întrebat dacă știa că este bolnav, Victor Rebengiuc a spus: „Habar n-am avut, nici el nu a știut că e bolnav! Eu am vorbit cu el când s-a întors din Elveția, am vorbit la telefon, era la Moeciu, la odihnă. Am vorbit ce faci, cum faci, cum a fost în Elveția, mă rog…

”Soția lui, Mihaela, mi-a spus că după convorbirea asta, la scurt timp, câteva ore poate, a dat niște semne, a început să vorbească puțin necontrolat, spunea lucruri neinteligibile, dar i-a trecut. Imediat ce și-a dat seama că este grav s-a suit în mașină și a venit la București, a intrat în spital și de atunci și până acum a fost în spital”, a a mai spus Victor Rebengiuc.

Cea de a doua editie a festivalului national de teatru „CAPUL de… REGIZOR”. Spectacolul Uniter – „TRECUT-AU ANII”. In imagine, Ion Caramitru

Ion Caramitru a fost un actor de teatru și film, regizor și politician român. El a fost ministru al Culturii între 1996 și 2000, președinte al UNITER din 1990, iar începând cu anul 2005 a fost directorul Teatrului Național din București.

Caramitru fost căsătorit cu actrița Micaela Caracaș și a avut trei băieți: Ștefan, Andrei și Matei Caramitru.

În ce piese de teatru și filme a jucat Ion Caramitru

El a jucat în zeci de piese de teatru și filme. Dintre personajele cărora le-a dat viață pe scena teatrului amintim: Hamlet, Ferdinand (în Furtuna lui William Shakespeare), Perdican – „Să nu te joci cu dragostea” de Alfred de Musset, Malcolm în „Macbeth”, Bacon în piesa „Elisabeta I” de Paul Foster, Eduard al III-lea în piesa cu același nume, de Shakespeare, Regizorul – „Șase personaje în căutarea unui autor” de Luigi Pirandello.

Ion Caramitru a avut și roluri în peste 50 de filme, dintre care amintim: Pădurea spânzuraților (1965), Iarba verde de acasă (1977) – profesorul Viorel Meteș, Înainte de tăcere (1978) – Iancu, Ecaterina Teodoroiu (1978), Am fost șaisprezece (1980) – slt. Năstase, Lumini și umbre (1981) Partea I și II , Declarație de dragoste (1985) – profesorul Socrate, Liceenii (1986) – profesorul Socrate, Extemporal la dirigenție (1988) – profesorul Socrate, Kafka (1991) – Anarhistul, A Question of Guilt (1993), Citizen X (1995) – Tatevsky, Misiune Imposibilă (1996) – Zozimov, Moromeții 2 (2018) – directorul școlii.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton