Modifica setarile cookie
Homepage  / Seriale

„Mi-am ucis soțul” (DIVA) se termină duminică. Ce zic actorii principali despre miniseria franțuzească

de Redactia Tvmania

Duminică, 27 februarie, postul DIVA va difuza deznodământul seriei „Mi-am ucis soțul” („J’ai tué mon mari”, 2021). Miniseria franțuzească, difuzată în premieră la DIVA, este produsă de Next Episode și scrisă de Sophie Dab, Rémy Silk Binisti, Lucie Fréjaville și Justine Kim Gautier, după ideea originală a lui Henri Debeurme („Trauma”).

Actrița Erika Sainte o interpretează pe Anna, o femeie care aparent are toate motivele să fie fericită. Pare că are o carieră și o familie minunate, dar în realitate ea este victima violenței domestice de mulți ani. Antoine Gouy îl joacă pe Manuel, soțul Annei, un avocat strălucit, dar un om violent, narcisist și foarte priceput în arta manipulării. Bazat pe personaje feminine puternice, care își iau destinul în propriile mâini, acest serial mizează pe suspans și acțiune, dar și pe intimitate, pentru a vorbi despre subiecte importante, precum fața întunecată a vieții de familie.

Mai departe, creatorul Henri Debeurme, scenaristul Rémy Silk Binisti și actorii principali, Erika Sainte și Antoine Gouy, vorbesc despre serial într-un interviu pus la dispoziție de postul DIVA.

1. Prima întrebare este pentru creatorul și producătorul Henri Debeurme: cum ți-a venit ideea serialului?

Henri Debeurme: Vine din două motive și două inspirații, făcusem deja seria “Trauma” și mi-a plăcut foarte mult experiența și am vrut să explorez în continuare genul thriller într-un mod ușor diferit. Am vrut să fie mai multă acțiune, să fie misterios și plin de răsturnări de situație. Al doilea motiv, mai puțin distractiv, a fost dorința de a vorbi despre subiectul controlului și al violenței domestice pentru că a afectat oamenii din jurul meu și mi s-a părut interesant să vorbesc despre negare și punctul de vedere ale acestor victime pe care de multe ori nu le auzim. Acesta a fost punctul de plecare, am vrut un thriller care vorbește despre ceva important.

2. Cum ați abordat această problemă socială, această temă?

Rémy Silk Binisti (scenarist): Am vorbit mult despre personajul Annei, problema controlului a fost extrem de importantă și în centrul proiectului, așa că am încercat să fim relevanți din punct de vedere psihologic. Am discutat atât cu un avocat, cât și cu un psiholog, care ne-au explicat cum sunt puse în aplicare aceste mecanisme psihologice, ceea ce ne-a permis să oferim personajului mai multe fațete. Am citit și o mulțime de articole, în mod constant despre cazuri adevărate pentru a respecta realismul personajului și psihologia lui.

3. Erika, cum ai abordat acest personaj de femeie abuzată și uneori puțin violentă?

Erika Sainte (actrița principală): Un mare impact în interpretarea mea l-a avut scenariul extrem de detaliat. Este important să subliniem acest lucru. A fost bine scris, se vedea că este conceput cu multă muncă și precizie. Așa că m-am lăsat ghidată de scenariu și experiență. În plus, am avut șansa de a participa la o campanie de conștientizare a violenței psihologice în Belgia numită „Fred et Marie”, care a fost – în urmă cu aproximativ zece ani – una dintre primele campanii din Belgia care a denunțat violența în cupluri care nu era specific fizică, pentru că înainte, pentru a fi considerată victimă a violenței, trebuia să ai un ochi negru, vânătăi sau lovituri. Am început să aducem la lumină această violență psihologică de care oamenii – nu doar femeile, ci și bărbații pot fi victime – pot suferi. Este ceva de care eram conștientă, așa că atunci când am citit scenariul mi-am dat seama cât de bine redă fenomenul și cât de foarte, foarte bine documentat este. 

Ai spus că Anna a fost violentă, consider că este interesant că atunci când femeile sau bărbații vorbesc despre asta, de multe ori evităm subiectul, nu îi credem, le spunem că ei provoacă certurile, că totuși nu sunt toți nevinovați. Așa că am vrut să apăr asta, să deschid urechile și să adresez întrebarea: Cum se face că în societatea noastră nu există un ajutor pentru acești oameni, persoane care să se asigure că un astfel de abuz se întâmplă mai puțin și că, atunci când se întâmplă, sunt de partea victimelor și le ajută?

4. Ție, Antoine, cum ți s-a părut rolul acesta de bărbat narcisist, foarte manipulator, care poate apela la violență fizică, dar care este mai presus de toate? Sunt mulți actori care preferă să joace roluri negative. 

Antoine Gouy (actorul principal): Acestea sunt într-adevăr roluri foarte interesante pentru un actor. Este interesant procesul de a explora întunericul și de a încerca să caut în personaj problemele sale psihologice, cum reușește el să justifice nejustificabilul pentru muritorii de rând și să încerc să fac să se înțeleagă ce se întâmplă cu acești oameni. Evident este la baza profesiei noastre să încercăm să descifrăm care sunt mecanismele umane care fac personajul să acționeze. Acesta nu este primul personaj negativ pe care l-am jucat, dar este prima dată când mă confrunt cu un soț violent și pentru mine a fost foarte important să înțeleg psihologia acestui comportament, să încerc să apăr cât mai bine victimele spunând această poveste pentru toată lumea. Am vrut să redau un adevăr despre care am vorbit mult cu Erika, cu Rémy, să redăm cât mai realist acest fel de evenimente, care se întâmplă și astăzi mult prea des. Situații mult mai întâlnite și denunțate mai des decât până acum, dar lupta abia a început.

5.  Erika, care a fost cel mai provocator aspect de jucat, cel mental sau fizic? Ce ai învățat de la presonajul Anne?

Erika Sainte: Nu aspectul mental a fost cel mai greu. Cel mai complicat lucru, pentru toată lumea, a fost să concentrez energia la momentul potrivit pe lucrurile bune, pentru că filmarea a fost destul de scurtă. Trebuia să fim eficienți. În această cursă trebuie să te bucuri de proces, mai trebuie să inovezi, trebuie să pui energie în asta. Și da, fizic a fost solicitant, eram obosită. Dar asta face parte din meserie! Ceea ce era important pentru mine a fost să păstrez nuanța, să reușesc să pun în valoare scenariul și să nu intru cu bocancii și să spun că el este tipul rău, eu sunt cea drăguță. Să reușesc să mă păstrez mereu într-un echilibru, unde nu știi dacă Anne exagerează, dacă e nebună, dacă are dreptate, dacă el este cu adevărat violent, sau nu. Am învățat asta, să stau cu adevărat în cumpănă, să lucrez nuanțat.

6. Deci și-a ucis Anne soțul sau nu l-a ucis? 

Erika Sainte : Trebuie să vizionezi toate cele șase episoade! 

Ultimele două episoade ale miniseriei „Mi-am ucis soțul” sunt difuzate la DIVA duminică, 27 februarie, de la ora 21.00!

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te