Homepage  / Cinema / HBO

Michael Gandolfini nu văzuse niciun episod din serialul „Clanul Soprano” înainte de a lucra la filmul inspirat de acesta

Michael Gandolfini nu văzuse niciun episod din serialul „Clanul Soprano” înainte de a lucra la filmul inspirat de acesta

de Andreea Hentea,

Michael Gandolfini (22 de ani), fiul regretatului James Gandolfini, interpretul lui Tony Soprano din celebrul serial „Clanul Soprano”, joacă versiunea tânără a personajului în lungmetrajul „The Many Saints of Newark” (2021). Filmul inspirat de serial s-a lansat vineri, pe 1 octombrie, în Statele Unite. Totuși, tânărul actor a povestit că, înainte de a lucra la film, nu văzuse niciun episod din „Clanul Soprano”, scrie yahoo.com. 

Filmul „The Many Saints of Newark” este așteptat cu mare interes de nenumărații fani pe care excelentul serial „Clanul Soprano” îi are în toată lumea. Acesta este prequelul poveștii, cu acțiunea plasată înainte de cea din faimosul serial „Clanul Soprano” (difuzat de HBO între 1999 și 2007), mai precis în New Jersey, în anii ’60, pe fundalul ciocnirilor dure dintre comunitatea italiană și cea afroamericană. 

Filmul ne rezervă întâlnirea cu tatăl lui Tony Soprano, John Francis Soprano (Jon Bernthal), poreclit „Johnny Boy”, în tinerețe, dar și cu tânărul Tony Soprano, interpretat chiar de Michael Gandolfini, fiul lui James Gandolfini. De asemenea, în film mai joacă Ray Liotta (în rolul lui „Hollywood Dick” Moltisanti), Vera Farmiga (care o interpretează pe Livia Soprano), Alessandro Nivola (care îl joacă pe unchiul și mentorul tânărului Tony, Richard „Dickie” Moltisanti), Leslie Odom Jr., Nick Vallelonga, Billie Magnussen și Corey Stoll. 

Luna trecută, tânărul Michael Gandolfini a recunoscut că acceptarea rolului tânărului Tony Soprano (mafiotul făcut celebru de tatăl său în serialul „Clanul Soprano”), a fost cea mai dificilă decizie pe care a trebuit să o ia vreodată. Într-un interviu acordat Yahoo Entertainment, el a povestit: „Rezervele mele au fost legate de dorința de a face această meserie pe cont propriu. Nu văzusem niciodată serialul”, a povestit tânărul Michael Gandolfini despre povestea plasată la sfârșitul anilor ’60, care ne arată cum adolescentul Tony a fost transformat într-un șef mafiot sub influența unchiului său, Dickie Moltisanti. „Nu știam exact ce aș mai putea aduce nou rolului și cum l-aș putea dezvolta”, a spus tânărul. 

Cum a fost descoperit „Clanul Soprano” de actorii din noul film

Ceea ce i-a surprins pe interlocutorii săi a fost însă dezvăluirea tânărului actor că nu a văzut niciodată vreun episod din „Clanul Soprano”. Michael Gandolfini s-a născut în mai 1999, cu patru luni înainte de premiera serialului, iar tatăl său, îndrăgitul James Gandolfini, care l-a interpretat memorabil pe Tony Soprano, a murit în 2013, la vârsta de 51 de ani, în urma unui atac de cord. 

Michael Gandolfini nu este însă singurul actor din distribuția filmului „The Many Saints of Newark” care nu a văzut serialul „Clanul Soprano”. „Nici eu nu apucasem să-l văd pe tot înainte de a primi rolul, abia după aceea l-am urmărit de la cap la coadă”, a povestit Leslie Odom Jr. (40 de ani), care îl joacă pe Harold McBrayer, prietenul lui Dickie devenit dușman pe măsură ce tensiunile cresc în Newark. „Am urmărit tot serialul abia după ce am primit rolul, cam într-o lună”, a recunoscut și actrița de origine italiană Michela De Rossi, care joacă rolul iubitei lui Dickie, Giuseppina Bruno.

Pe de altă parte, celebrul Ray Liotta, interpretul tatălui lui Dickie, dar și al fratelui său geamăn, spune că „Filmul «The Many Saints of Newark» funcționează și de sine stătător, nu este obligatoriu să fi văzut serialul ca să îl înțelegi. Eu nu am făcut asta. E adevărat, personajele s-au maturizat și au evoluat către povestea spusă în serial, dar filmul stă în picioare și singur, asta e cel mai grozav la el”. 

Un alt actor din distribuție, Billy Magnussen (care poate fi văzut pe ecrane în „Nu e vreme de murit” și care îl joacă pe Paulie „Walnuts” Gualtieri în „The Many Saints of Newark”), a povestit: „Nu am văzut «Clanul Soprano» când se difuza. Eram tânăr, mergeam la facultate și nu-mi permiteam să am HBO”. „Eu cred că am fost defazat cu vreo doi ani față de «Clanul Soprano», a povestit și Corey Stoll (pe care l-am văzut recent la HBO în serialul „Scene dintr-o căsnicie”), interpretul lui Corrado „Junior” Soprano. Câțiva ani nu am avut televizor, eram prea snob. Apoi am descoperit serialul la un televizor dintr-o cameră de motel și mi s-a părut mai grozav decât orice film pe care îl văzusem la cinema în tot anul”. 

Atât creatorul serialului „Clanul Soprano”, David Chase (care este și co-scenarist al filmului „The Many Saints of Newark”, alături de Lawrence Konner), cât și regizorul noului film, Alan Taylor, speră ca spectatorii nou lansatului film să descopere, cu această ocazie, și excelentul serial. 

Dubla lansare a filmului „The Many Saints of Newark”, care rulează de vineri în cinematografele americane și este disponibil, tot de atunci, pe platforma HBO Max, a creat un mare scandal. David Chase a fost extrem de furios din cauza acestei lansări duble, declarând: „Nu cred că aș fi acceptat să lucrez la film dacă aș fi știut că va avea parte de o asemenea lansare. Este îngrozitor. Lansarea de pe HBO Max nu face decât să scadă valoarea unui film creat pentru cinema”. Cel care l-a determinat să nu se retragă, totuși, din proiect, a fost co-scenaristul Lawrence Konner, care l-a îndemnat mereu să nu renunțe și să aibă răbdare, „pentru că totul va ieși bine”. 

Filmul „The Many Saints of Newark” nu are încă stabilită o dată de lansare în România.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton