Homepage  / Cinema

Michael Keaton spune că îl va reinterpreta pe Batman „la un cu totul alt nivel”

Michael Keaton spune că îl va reinterpreta pe Batman „la un cu totul alt nivel”

de Redactia Tvmania

Michael Keaton, interpretul lui Batman în filmele „Batman” (1989) și „Batman se întoarce” (1992), regizate de Tim Burton și devenite între timp clasice, a vorbit, într-un interviu recent, despre cum percepe el benzile desenate, dar și despre celebrul supererou, pe care îl va relua în viitorul film „The Flash” (2022). 

 

Într-un interviu luat de Yahoo Entertainment, Michael Keaton a recunoscut că, deși știe că cele două ecranizări după benzi desenate de la sfârșitul anilor ’80, în care l-a jucat pe Batman, au contribuit considerabil la creșterea popularității genului, el nu era familiarizat deloc cu acest tip de lectură. 

 

„În afară de primul «Batman», nu sunt sigur că am mai văzut vreun alt film întreg inspirat de benzi desenate”, a declarat actorul și pentru Hollywood Reporter. „Nu m-am priceput niciodată la așa ceva, nu eram deloc conectat la spiritul acelei lumi”, a mai povestit el. 

 

„Un Batman mai bun”

 

Actorul atribuie în întregime meritele pentru succesul celor două filme cu Batman regizorului Tim Burton. În ceea ce privește propria interpretare, Keaton crede acum că și-ar fi putut contura mai bine personajul și e recunoscător că i se dă șansa să îl reia într-un film nou (este vorba despre filmul „The Flash”, care va avea premiera în 2022 – n.r.). Noua poveste îl va avea ca personaj central pe tânărul cercetător Barry Allen (Ezra Miller) din momentul în care acesta, lucrând într-o noapte în laboratorul său, pe timp de furtună, se contaminează de la un recipient cu substanțe chimice care este lovit de un fulger. Din acel moment, Barry devine supereroul „Flash”, capabil să se deplaseze cu viteză amețitoare și chemat, din acest motiv, să protejeze Central City de numeroasele amenințări abătute asupra sa. 

 

„Sincer, în adâncul inimii, m-am gândit mereu că aș putea să mă întorc și să arăt că aș putea reuși un Batman mai bun, așa că acum chiar voi avea prilejul să văd dacă pot să mai duc asemenea rol”, a spus Michael Keaton. Actorul nominalizat la Oscar în 2015 (pentru rolul principal din „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței” / „Birdman”, regizat de Alejandro González Iñárritu) a explicat că i-a trebuit o vreme să înțeleagă cum stau lucrurile cu universurile paralele din benzile desenate și că atât versiunile sale, cât și cele ale lui Ben Affleck asupra lui Batman pot coexista. 

 

Altceva însă l-a preocupat cu adevărat. „Ceea ce mi se pare foarte interesant este cât de mult s-a dezvoltat personajul Batman de când l-am jucat eu. E la un cu totul alt nivel acum, iar eu respect ceea ce se construiește în legătură cu el”, a spus Keaton. „Nu l-am considerat niciodată ceva minor, dar între timp a crescut enorm din punct de vedere cultural. Este, deja, un personaj simbolic, așa că îl respect și mă simt dator să-i onorez imaginea”. 

 

Proiecte noi, dar fără implicare politică

Michael Keaton a mai jucat între timp în miniseria dramatică „Dopesick”, despre dependența de opioide din Statele Unite, care se va lansa în octombrie, în thriller-ul filmat la București „Codul asasinului” / „The Protégé” (2021), care intră din 27 august pe ecranele noastre, precum și în așteptata producție Marvel „Morbius”, care va avea premiera în 2022. 

Michael Keaton a mai vorbit, de asemenea, despre faptul că nu mai vrea să se implice în politică. Dacă în trecut a făcut campanie în numele politicienilor democrați Barack Obama și Joe Biden, când candidau la președinție, el spune acum că nu mai e interesat să se implice în vreun fel. „Am învățat acum ceva timp că, atunci când ești faimos, îi poți provoca mai multe daune cuiva cu care ți-ai asociat numele”, a opinat el.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton