Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Mihaela Călin: „Nu am știut cât de repede cresc copiii!”

Mihaela Călin: „Nu am știut cât de repede cresc copiii!”

de Redactia Tvmania

Mihaela Călin a devenit mamă în vara lui 2019. Doi ani mai târziu, prezentatoarea de la Antena 1 recunoaște că „acum, lângă Petru, sunt cea mai bună versiune a mea din tot ce am fost vreodată!”.

Într-un articol postat pe blogul personal, Mihaela Călin a povestit că fiul ei, Petru, este un copil bun, „care ne face să ne bucurăm de fiecare etapa a lui”.

Nu mi se pare nimic greu cu el. Unde nu înțeleg ce se întâmplă, încerc să mă informez sau să iau lucrurile așa cum sunt, să mă gândesc mai mult la faptul că așa e el, copilul meu, și face unele lucruri diferit pentru că e un om diferit de toți oamenii de pe pământ, cu personalitatea și cu alegerile lui.

De asemenea, Mihaela Călin a mărturisit că multă lume se arată curioasă cum se descurcă în această perioadă cu un copil mic.

„Mă întreabă mereu oamenii despre Petru și despre mine, despre noi, cum ne descurcăm cu un copil mic și cu viața noastră, în general. Aș putea povesti multe, evident, dar eu la rândul meu citesc atâtea variante de sfaturi de parenting, încât numai gândul să mă apuc să povestesc cuiva despre asta mă obosește. Am vrut însă să scriu aceste rânduri ca să rămână aici nu neapărat pentru cei ce le vor citi, cât mai ales pentru mine. Ca să nu uit. Să nu uit acest sentiment: acum, lângă Petru, sunt cea mai bună versiune a mea din tot ce am fost vreodată!”, a scris vedeta Antena 1.

Mihaela a mai recunoscut un alt lucru care a luat-o prin surprindere după ce a devenit mamă: „Nu am știut cât de repede cresc copiii! Cât de mult se schimbă de la o zi la alta, nici nu apuci să te bucuri de fiecare etapa în parte, nici nu apuci să fii obosită de plânsetele aduse de un dințișor, nici nu apuci să te bucuri de un nou cuvânt stâlcit sau de o nouă mișcare de dans, că au și dispărut. Au fost înlocuite cu un alt râs, pe care nu l-ai mai auzit, cu o nouă săritură sau chiar cu un cântecel”, a povestit ea.

„Dragostea e mai puternică decât disperarea”

Mihaela Călin a scris pe blog și despre tantrumurile prin care a început să treacă fiul ei, dar și despre faptul că cel mic le testează mereu limitele.

„Nu e întotdeauna ușor cu el, dar este întotdeauna foarte frumos. Sunt deja câteva luni bune de când au început tantrumurile și testarea limitelor. Am auzit atâția părinți exasperați de această etapă, secătuiți de consumul nervos care vine la pachet cu aceste crize, și eram pregătită pentru așa ceva”.

Cu toate acestea, Mihaela a constatat „cu stupoare că dragostea e mai puternică decât disperarea, asistând la ceva aproape incredibil: plânsul copilului meu nu mă deranjează”.

Mai mult, aceasta a explicat că plânsul lui Petru nu o exasperează: „nu mă sperie, nu mă scoate din sărite, nu mă plictisește”.

Plânsul lui mă doare, dar știu că nu am cum să îl opresc, ci doar să îl ajut pe copil să trecem amândoi prin asta. Și el testează tot mai mult, știind că noi, părinții lui, suntem acolo, să testăm împreună. Țipă tare, ascuțit, țipă cu toată forța lui, plânge isteric, plânge afectat, cu pumnii la ochi sau cu palmele la gură, se zvârcolește, se cambrează, se aruncă, se lovește uneori. Și apoi râde. Îl luam în brațe, îl sărutăm, îl împăcăm și uităm cu toții năpasta. Și el, micul, și noi, marii”, a povestit prezentatoarea Observatorului de la Antena 1.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton