Homepage  / Vedete româneşti

Mihai Răzuș, de la „Surprize, surprize” la matinalul de la TVR 1

Mihai Răzuș, de la „Surprize, surprize” la matinalul de la TVR 1

de Cătălina Matei,

Actor cu state vechi în Televiziunea Română, Mihai Răzuș a fost asistentul Andreei Marin la „Surprize, surprize”. De atunci au trecut mulți ani, a realizat numeroase proiecte în TVR, mai nou prezintă alături de Anca Mazilu matinalul „Cu capu-n zori”, însă „pofta” de teatru a rămas aceeași. Chiar dacă alarma sună dis-de-dimineață!

Cât de ușor sau, dimpotrivă, greu te trezești de când prezinți matinalul?

Offf, mi-a fost tare greu să mă obișnuiesc cu ritmul acesta nou.Recunosc că mă culcam mereu undeva între 1-2 dimineața. Slavă Domnului, am un organism care se adaptează rapid…și acum mă bag la nani zilnic până la ora 22. Și totuși, când sună alarma, dimineața, îmi trec prin cap gânduri „criminale”… 🙂

La ce oră, mai precis?

Mă trezesc la ora 5.45, ceea ce se întâmplă de două luni, constant… mi-amintesc de perioada când eram student la Timișoara, la seral, și lucram dimineața, în fabrică, în schimbul I, de la ora 6. Mă simt ca la 18 ani.

Cafea? Ceai? Verifici știrile? Care este ritualul la prima oră?

Cafeaua este pregătită de soția mea. Știrile le verific de cu seară când îmi pregătesc „Grevista Presei”. Mă trezesc, mă bărbieresc și mănânc o banană. În rest lucruri neinteresante. J În mașină, în drum spre TVR, fac câteva exerciții de dicție și cânt melodia de la începutul emisiunii. Mă încarc cu energie ca să fiu zâmbitor și binedispus.

Au trecut deja câteva luni de când prezinți matinalul alături de Anca Mazilu. Ce ai descoperit la colega ta?

Este foarte important că ne ascultăm unul pe celălalt, că niciunul dintre noi nu vrea să fie No 1, astfel că suntem atenți la ce face colegul din platoul TV. Anca este mult mai calmă decât mine, cunoștea formatul emisiunii fiind înaintea mea la „Cu capu-n zori” și m-a ajutat să mă încadrez rapid „în peisaj”.

Cât de importantă este chimia între doi prezentatori de matinal?

Eu am fost „praf” la chimie. Eram corigent în liceu. La „Chimia” asta între prezentatori mă pricep. „Materia” asta TV face cam 80% din ce se vede „pe sticlă” într-un matinal. Sunt actor, preiau un rol și îmi place să am o relație „de scenă” excelentă cu partenerii de joc. În acest caz rolul este de „moderator” și partenera de scenă este Anca. Acum și Angie.

Cu Vlad Țepeș în zori

Care au fost cele mai haioase momente din timpul filmărilor, de până acum?

Îmi place să-i bucur pe cei din studio, automat și pe cei de acasă. De aceea am adus și interpretat în studio personaje precum Coana Chirița, Sucă-nepotu’ lui Nea Mărin, Marius Chicoș Rostogan, Vlad Țepeș, Strigoiul. Când fac „Revista presei” mă las în voia acestora și improvizez. A fost o ediție specială de „Ziua Mimului”, când am jucat un mim și Anca m-a pus să mimez ceea ce citea ea. Mai precis, Știrile. Cred că a fost cel mai haios moment de până acum. Am râs cu toții cu lacrimi.

Dacă tot am vorbit de rutina de dimineață… la ce oră e stingerea?

Luni, marți, miercuri mai “prind” ora 22, dar joi și vineri “cad” deja la ora 20.30-21. J

În ce alte proiecte mai ești implicat?  Cum a rămas cu teatrul?

Teatrul rămâne pentru mine “prima dragoste” dintre ramurile Artei. Anul trecut am realizat regia TV pentru trei spectacole care s-au jucat în cadrul proiectului “Teatru în curtea TVR” al Casei de producție TVR. Separat, îmi place și să lucrez cu trupe de adolescenți și de copii. Fac asta de aproape 20 de ani. Educare prin Teatru. Dezvoltare personală prin actorie. Am avut de curând premiera spectacolului “Păcală și mașina timpului”, la Sala Atelier a UNATC , după scenariu și regie create de mine. A fost un proiect cu copiii din Sectorul 2, care a ieșit foarte bine. Nu pot să stau departe de scenă. Nici nu vreau!

Amintiri cu Andreea Marin

Dacă s-ar face un remake după „Surprize, surprize”… ai accepta un rol în emisiune?

Oricând. Eu m-am întâlnit și am mai colaborat de-a lungul anilor cu Andreea Marin. Am avut-o invitată în emisiunea mea “Răzushow”, de pe TVR 2, cu Gabi Coveșeanu în cuplu, am invitat-o în emisiunea “Avanpremiera Cerbului de Aur” 2019, la care am fost producător și mereu când ne revedem ni se pare că nu au trecut nici câteva ore de când eram pe platourile de la “Surprize, Surprize”. Mă bucur tare să colaborez cu Andreea anytime!

Cât de complicat este să fii tată de adolescentă?

Soția mea este psiholog și ne-a învățat să fim prieteni, înainte de a fi părinți. Asta a contat foarte, foarte mult. În plus, noi am pregătit „terenul” acestei vârste din timp. Nu în ultimul rând, avem noroc de un copil cuminte, conștiincios, atent și iubitor. Cristiana-soția mea, Nora-fetița noastră și cu mine-„copilul mare neastâmpărat” facem un trio grozav. Un mic secret: cel mai răsfățat sunt eu, să știți.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton