Homepage  / Filme Online

„Milioanele dispărute ale lui Grace Kelly”, un documentar inedit despre actrița devenită prințesă

„Milioanele dispărute ale lui Grace Kelly”, un documentar inedit despre actrița devenită prințesă
13

de Andreea Hentea,

Una dintre cele mai strălucitoare vedete ale filmului, Grace Kelly și-a câștigat și mai mulți admiratori ca prințesă de Monaco. „Milioanele dispărute ale lui Grace Kelly”, recentul documentar difuzat de Viasat History, o evocă astăzi dintr-o perspectivă insolită.

Documentarul „Milioanele dispărute ale lui Grace Kelly” / „Grace Kelly: The Missing Millions” (2021), realizat anul trecut de Adam Warner, ne oferă o perspectivă diferită a biografiei actriței și prințesei Grace. De-a lungul filmului, investigatorul financiar Gemma Godfrey pornește în căutarea milioanelor pierdute ale vedetei, analizând testamentul său, originile familiei sale, dar și stilul luxos de viață al acesteia. Experta în averi celebre se întreabă câți bani a câștigat în carieră Grace Kelly, care moștenise un accentuat simț al afacerilor de la tatăl său. Documentarul „Milioanele dispărute ale lui Grace Kelly” poate fi urmărit și astăzi, de la ora 10:55, pe Viasat History.

Grace Kelly, muza designerilor și a bijutierilor

Născută într-o familie foarte bogată din Philadelphia, într-un somptuos conac cu servitori și nenumărate camere, Grace Kelly a plecat la optsprezece ani la New York, pentru a urma cursuri de actorie. Cum acestea costau însă enorm, foarte tânăra Grace a lucrat ca model și și-a făcut debutul pe Broadway în 1949. Nemulțumită însă de turnura pe care o lua cariera sa, ea s-a mutat în California pentru a-și urma visul de a juca în filme.

Primul său rol important a fost al tinerei soții a lui Gary Cooper din westernul „La amiază” / „High Noon” (1952). Avea doar 23 de ani și era deja vedetă. La scurt timp, ea a primit un Oscar pentru filmul „O viață pe scenă” / „The Country Girl” (1954). Grace Kelly a purtat, în seara ceremoniei, o rochie din satin franțuzesc (una dintre cele mai scumpe purtate de vreo actriță la gala Oscarurilor) în valoare de 8.000 de lire sterline – cam 50.000 la valoarea actuală -, remarcându-se și în lumea modei.

Archival Cinema and EntertainmentIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

În 1956 s-a căsătorit cu prințul Rainier de Monaco, iar rochia sa de mireasă a devenit un reper în materie. Rochia purtată de Grace Kelly la nunta cu prințul Rainier de Monaco, creată de Helen Rose, designerul de la MGM, a inspirat inclusiv rochia de mireasă a ducesei Kate Middleton. În componența rochiei miresei au intrat 25 de metri de tafta de mătase și o dantelă cu trandafiri veche de 125 de ani, cumpărată de la un muzeu din Bruxelles, pe care au fost cusute mii de perle minuscule. Voalul său a fost realizat din peste 90 de metri de tul de mătase.

Prințesa Grace de Monaco a fost muza celor mai celebri designeri, dar și a legendarelor case de bijuterii Cartier și Van Cleef & Arpels, care au devenit furnizorii casei regale. Conform documentarului, bijuteriile din colecția prințesei ar fi valorat astăzi sume fabuloase.

Ambasadoarea perfectă

Prințul Rainer a mizat pe frumoasa lui soție să sporească strălucirea și prestigiul principatului, iar aceasta a făcut-o din plin. Înainte de ea, se spune în documentar, europenii aproape ignorau Monaco, iar mulți dintre americani nici măcar nu știau unde se află. Grace Kelly a transformat însă principatul în cel mai strălucitor loc imaginabil, într-un paradis al milionarilor, care se duceau acolo pentru jocurile de noroc și își cumpărau proprietăți somptuoase.

Archival Cinema and EntertainmentIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 13

Și totuși, în momentul tragicului său sfârșit, în 1982, prințesa părea să dețină doar 10.000 de dolari și căsuța dărăpănată a bunicului său din orașul irlandez Drumilra, care figura într-un al doilea testament al acesteia (descoperit de Gemma Godfrey). Documentarul „Milioanele dispărute ale lui Grace Kelly” încearcă să elucideze, printre altele, de ce o personalitate care s-a identificat cu luxul și eleganța a lăsat în urmă atât de puțin din punct de vedere material.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton