Homepage  / Știri / Televiziune

Miniseria „Gunpowder”/„Praf de pușcă”, cu Kit Harington în rolul principal, are premiera luni la HBO

Miniseria „Gunpowder”/„Praf de pușcă”, cu Kit Harington în rolul principal, are premiera luni la HBO

de Redactia Tvmania

„Gunpowder”/„Praf de pușcă”, o miniserie produsă de BBC despre Complotul Prafului de Pușcă, un eveniment istoric din 1605, va avea premiera săptămâna viitoare la HBO.

Serialul, al cărui protagonist este Kit Harington, interpretul lui Jon Snow din „Urzeala tronurilor” / „Game of Thrones”, începe luni, 15 ianuarie, de la ora 20.00.

În „Praf de pușcă”, Kit Harington îi dă viață lui Robert Catesby. Distribuția este completată de actorii Peter Mullan, Mark Gatiss, Shaun Dooley și actrița Liv Tyler.

Miniseria este bazată pe fapte reale și redă povestea unui grup de catolici englezi, condus de Robert Catesby și din care făcea parte și Guy Fawkes, care au pus la cale un complot prin care să-l omoare pe rege, pe familia acestuia și o bună parte din aristocrație, aruncând în aer Camera Lorzilor. Guy Fawkes a fost cel însărcinat cu punerea în aplicare a planului și a fost arestat cu câteva ore înainte de declanșarea exploziei și, ulterior, executat. În timp, acesta a devenit unul dintre cei mai admirați rebeli din toate timpurile, iar masca sa a devenit un simbol al celor care se opun abuzurilor.

Fiecare episod are o durată de 59 de minute. Potrivit HBO.ro, primul episod va fi pe post astfel:

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton