Homepage  / Știri / Televiziune

Miniseria „Misterele Vienei”, care va fi difuzată de Epic Drama, va avea și sezonul doi

Miniseria „Misterele Vienei”, care va fi difuzată de Epic Drama, va avea și sezonul doi

de Redactia Tvmania

E confirmat! Miniseria „Misterele Vienei”, pe care o vom vedea la Epic Drama începând de duminică, 12 iulie, la ora 22.00, va avea și un sezon doi.

Numeroșii fani ai producției austriaco-britanice ceruseră deja insistent pe Twitter un nou sezon, așa că acum au motive reale de entuziasm: povestea lor preferată va reveni cu o continuare. Ca urmare a succesului extraordinar al primului sezon, cele trei episoade de câte 90 de minute ale sezonului doi se vor filma la sfârșitul verii în Viena redeschisă după pandemie și vor fi gata pentru lansare la anul – BBC Two îl va difuza în Marea Britanie, iar PBS în Statele Unite. 

Un nou erou literar cucerește ecranul

Povestea este plasată în Viena începutului de secol XX, unde tânărul doctor Max Liebermann (Matthew Beard), discipol al lui Freud, și inspectorul Oskar Rheinhardt (Jürgen Maurer) fac echipă pentru a dezlega misterul mai multor crime complicate. Plin de reticență la început, experimentatul Rheinhardt este nevoit să apeleze la intuiția lui Max Lieberman, un tânăr psihanalist dintr-o familie de vază, care își folosește acum cunoștințele pentru a prinde criminali. Miniseria „Misterele Vienei” este inspirată de romanele best-seller care îl au ca erou pe Max Liebermann, scrise de Frank Tallis (printre care se numără și „Vienna Blood: A Max Liebermann Mystery”, „A Death in Vienna”, „Mortal Mischief”, „Fatal Lies”, „Vienna Secrets: A Max Liebermann Mystery” sau „Mephisto Waltz”, apărute și în România, în limba engleză), iar scenariul este semnat de apreciatul scenarist Steve Thompson („Sherlock”, „ Deep State”). 

Suspans, eleganță și parfum de epocă

Scenaristul Steve Thompson spune că producția de față nu e „doar o poveste cu detectivi, ci vorbește despre nașterea psihiatriei și a neurologiei, despre cum știința s-a străduit să explice misterele creierului omenesc, urmărind, în paralel, și relația dintre inspectorul de poliție Oskar Rheinhardt și dr. Max Liebermann, tânărul psihiatru pe care cazurile de la spital îl ajută să pătrundă tiparele comportamentului criminal”. De la discuții despre gastronomia epocii până la situația politică și socială din acei ani, serialul surprinde perfect atmosfera și specificul Vienei de acum un secol. Romancierul Frank Tallis, care este și psiholog clinician, completează, la rândul său: „Viena începutului de secol XX mi s-a părut un loc extraordinar de incitant. Ideile revoluționare apăruseră în toate domeniile umaniste – artă, literatură, filosofie, știință și, cel mai important, în psihiatrie. Psihanaliza era un ingredient esențial al gândirii moderne și începea să-și facă simțită influența în modul în care oamenii se analizau pe ei înșiși și relațiile lor, chiar dacă nu realizau acest lucru”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton