Homepage  / Prime Video

Miniseria „Nouă străini”, cu Nicole Kidman, e disponibilă la Amazon Prime Video. Ce știm despre sezonul 2

Miniseria „Nouă străini”, cu Nicole Kidman, e disponibilă la Amazon Prime Video. Ce știm despre sezonul 2
7

de Andreea Hentea,

Recent lansată pe platforma Amazon, miniseria „Nouă străini” / „Nine Perfect Strangers” reprezintă una dintre cele mai așteptate producții ale anului, cu un titlu incitant și o distribuție promițătoare.  

Nu doar fanii multipremiatului serial „Marile minciuni nevinovate” (lansat în 2017) au așteptat cu nerăbdare noua colaborare dintre scenaristul David E. Kelley, scriitoarea Liane Moriarty și celebra Nicole Kidman. 

Noua miniserie creată de David E. Kelley (co-scenarist împreună cu John-Henry Butterworth) ecranizează romanul autoarei australiene „Nouă străini”, publicat și în România. De data aceasta, Liane Moriarty își plasează povestea într-un sanatoriu luxos, care promite să le schimbe viața clienților în zece zile de tratament. 

Răfuieli în paradis

Plasat într-o zonă cu soare și vegetație luxuriantă, sanatoriul Tranquillum își întâmpină cei nouă oaspeți norocoși cu un personal zâmbitor și cu promisiunea unei călătorii perfecte spre starea de bine totală. Entuziaști, cinici, naivi sau ursuzi, clienții așteaptă ca anunțatele terapii secrete să-i curețe definitiv de nefericire. 

Apariția spectaculoasă a gazdei sanatoriului, misterioasa rusoaică Masha (Nicole Kidman), pe care cineva o aseamănă cu „un inorog mistic ivit de după Cortina de Fier”, nu pare însă de bun augur. Metodele ei de tratament se dovedesc terifiante, clienții sunt opusul a ceea ce păreau, iar securea războiului iese la iveală din te miri ce. 

Pe lângă ironia evidentă la adresa terapiilor-minune care invadează lumea de azi, serialul cucerește prin personaje și, mai ales, prin carisma distribuției. 

„Nouă străini”, o distribuție excepțională

Una dintre revelații este Melissa McCarthy, în rolul unei scriitoare de romane siropoase. Bobby Cannavale îl joacă ireproșabil pe resemnatul Tony, iar Michael Shannon oferă un recital în rolul profesorului Napoleon. Samara Weaving e o surpriză în rolul Jessicăi, o tânără obsedată de Instagram. Regina Hall, de nerecunoscut în rolul naivei Carmel, reușește cea mai șocantă prezență din grup. 

Nicole Kidman este sugestivă în rolul straniu al Mashei, deși personajul său pare uneori insuficient conturat. Tensiunile se coagulează însă în cele două episoade finale (din cele 8) ale acestui prim sezon, conturând un coșmar veritabil în spatele unei fațade de vis. 

The Undoing (2020) – filmstillIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Va exista sezonul 2 „Nouă străini”?

În ciuda faptul că  finalul de la „Nouă străini” lasă o ușă deschisă pentru o eventuală continuare a poveștii, până în momentul de față Hulu, platforma producătoare, nu a anunțat nimic. Titlul a fost prezentat ca miniserie limitată, plus că nu există nici vreo carte a scriitoarei Liane Moriarty, care să continue povestea și care să fie astfel adaptată. Însă trăim într-o epocă de aur a serialelor și continuărilor, așa că nu se știe niciodată.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton