Homepage  / Recomandări

Salt mortal de pe Portland Tower. Miniseria „Turnul” debutează la Cinemax

Salt mortal de pe Portland Tower. Miniseria „Turnul” debutează la Cinemax

de Mioara Tronaru,

Thriller-ul polițist „Turnul”, în original „The Tower” (2021), are premiera pe 12 iunie, la Cinemax. Miniseria de trei episoade va pe post în ultimele trei duminici ale lunii iunie, de la ora 21.00.

O anchetă încurcată

Hadley Matthews (Nick Holder), un polițist experimentat, și Farah Mehenni (Lola Elsokari), o refugiată libaneză în vârstă de 15 ani, s-au aruncat în gol de pe acoperișul Turnului Portland, un imobil de locuinte din sud-estul Londrei.

La fața locului sunt chemați căpitanul Sarah Collins (Gemma Whelan) și locotenentul Steve Bradshaw (Jimmy Akingbola), de la Biroul de Investigații Speciale. Pe acoperiș, apar și alte surprize. Collins dă peste tânăra polițistă Lizzie Adama (Tahirah Sharif) și peste micul Ben Stoddard (Rex Parry), un băiețel de numai 5 ani (dealtfel vecinul lui Farah Mehenni), ambii în stare de șoc.

Dar este numai începutul surprizelor, pentru că la scurtă vreme Lizzie Adama, care era și martor într-o anchetă legată de un gangster local, dispare, iar doamna Stoddard (Sally Scott) refuză să lase poliția să discute cu Ben. Nici nu se putea ca ancheta să debuteze mai rău de-atât.

Adaptare, filmări, actori

Miniseria britanică „Turnul” adaptează primul volum, „Post Mortem”, din trilogia „Metropolitan” a scriitoarei Kate London. Deși serialul s-a bucurat de cronici în general pozitive, producătorii ezită încă să dea undă verde și pentru ecranizarea următoarelor două cărți.

Cu toate că acțiunea are loc în sudul Londrei, filmările au avut loc în nordul Angliei, în special în Liverpool și Manchester.

Gemma Whelan este cunoscută datorită rolului Yara Greyjoy din „Urzeala tronurilor”, Collins este primul ei rol principal din carieră. Tahirah Sharif a mai jucat în „The Haunting of Bly Manor” și-a mai avut câteva roluri monore în „Waterloo Road” și „Casualty”. Pe Jimmy Akingbola l-ați putu vedea în „Kate & Koji” și „Holby City”, în timp ce Emmett J. Scanlan și Nick Holder au fost colegi în „Peaky Blinders”.

Trailer „Turnul”:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton