Homepage  / Televiziune

Mircea Dinescu revine la Prima TV cu un nou sezon al emisiunii „Poezie și delicatețuri”

Mircea Dinescu revine la Prima TV cu un nou sezon al emisiunii „Poezie și delicatețuri”
4

de Cătălina Matei,

Primăvara aduce în dar telespectatorilor Prima TV un sezon nou-nouț de ”Poezie și delicatețuri”. Acesta  începe duminică, 12 martie, cu o ediție unică. Nu doar că maestrul Dinescu, în stilul cu care ne-a obișnuit deja, gătește o rețetă despre care spune că este „cea mai scumpă mâncare din România”, asezonată cu poeziile sale cântate alături de prof. Nelu Greblă la acordeon, dar aduce și un ingredient unic: pe Cosmin Dragomir, omul care a adunat între copertele unei cărți povești în premieră despre gastronomia românească.

”Acest tânăr curajos – e curajos că vine la mine la emisiune și o să îi dau niște lecții – a scos o carte extraordinar de interesantă: „Curatorul de Zacuscă și alte povestiri culinare românești”. E un personaj ciudat, pentru că s-a apucat să meargă prin sate, coclauri și diferite țări, să vadă originile mâncărurilor noastre românești, tradiționale”, spune Mircea Dinescu despre Cosmin Dragomir, jurnalist culinar, care studiază istoria și antropologia culinară românească. ”Nu sunt pionier, sunt unul dintre cei care a căutat prin sate, bibioteci, memorii, bibilografii indirecte. Cărți despre bucate nu am prea avut. Am avut câteva cărți de bucate, vechi, foarte importante”, explică invitatul maestrului Dinescu.

Prima ediție din noul sezon al emisiunii Poezie și delicatețuri aduce multe informații interesante pentru telespectatorii Prima TV, pornind de la publicarea primei cărți de bucate scrisă de o femeie, până la relația dintre sarmaua românească, cea turcească, cea ungurească și cea bulgărească.

Mircea Dinescu va găti alături de invitatul său, pe care îl provoacă la un dialog delicios de interesant pe tot parcursul emisiunii. Cosmin Dragomir a reușit să traducă o carte extrem de rară și importantă pentru gastronomia clujeană: „O carte de la 1695, atribuită tiporafului, din păcate. E scrisă în maghiară. Am reușit să strâng bani și să o traduc în 2019 pentru prima dată în limba română. Avem acolo și cea mai veche rețeta de Varză à la Cluj”, după cum spune autorul.

Duminică, 12 martie, din prima ediție a noului sezon „Poezie și delicatețuri” nu vor lipsi tehnici inedite de gătit, predate de însuși Mircea Dinescu.

mircea-dinescu-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton