Homepage  / Știri / Televiziune

Mircea Radu revine la Antena 1 pe 1 martie

Mircea Radu revine la Antena 1 pe 1 martie

de Redactia Tvmania

La 17 ani după prima plecare cu caravana „Din dragoste”, Mircea Radu (49 de ani) și-a făcut din nou bagajele pentru o altă expediție prin țară. Reality show-ul „IE, Românie” se pregătește de premieră, iar Mircea ne-a dezvăluit ce vom vedea începând de pe 1 martie pe micile ecrane.

După nouă ani de la plecarea sa din Antena 1, Mircea Radu a decis să revină pentru a prezenta un nou reality show „IE, Românie”: „Marius Toader, unul dintre creatorii formatului „Ie, Românie” m-a sunat și m-a întrebat dacă aș vrea să intru în acest proiect pe care Antena 1 i-l ceruse. Am spus imediat . De Antena 1 mă leagă amintirea celei mai frumoase perioade profesionale din viața mea. Revenirea a fost ca-n pilda biblică cu întoarcerea fiului risipitor”, ne-a povestit Mircea despre decizia sa de a se întoarce în trustul Antenei.

Din nou la drum

Pentru prima etapă a emisiunii, Mircea Radu a plecat cu caravana pentru a căuta talente, iar cum a fost să plece din nou la drum ne-a spus chiar el: „La fel de plăcut și de obositor ca pe vremuri. Deosebirea e că atunci eram liber ca pasărea cerului și abia așteptam o nouă deplasare, iar acum am o soție și doi copii de care îmi e dor, chiar dacă în fiecare seară vorbim și ne vedem pe FaceTime”. Deși caravana este asemănătoare cu cea pe care o folosea acum câțiva ani, nu este vorba despre aceeași mașină: „Conceptul trebuie să semene întrucâtva; Caravana era parte din esența emisiunii și, cumva, dacă s-a luat Mircea Radu e musai să fie și o Caravană pe undeva … Dar nu, nu e aceeași mașină ca cea folosită atunci. Cea de-acum e mai mică, mai suplă, mai ușor de condus”, a completat prezentatorul.

O emisiune cu surprize

Diferența dintre acest format și alte emisiuni de talente ne-a fost explicată chiar de Mircea: „Cred că emisiunea trebuie înțeleasă și dincolo de ecran, e mai mult decât un show de televiziune; e o emisiune despre România și despre noi toți. Este o îmbunătățire, o modificare majoră a unui format clasic de talent-show, în care lumea vine, urcă pe scenă, face ce are de făcut și juriul zice .  Este, de asemenea, mai mult decât un concurs de Miss; nu se caută numai frumusețea, ci și hărnicia, puritatea, autenticitatea fetelor de la sat care poate atunci au singura ocazie din viață să urce pe o scenă…  Apoi,  nu în ultimul rând, într-o media care caută mai ales mondenitatea, lucrurile lipsite de substanță și sclipirea orașelor mari , la ”IE, Românie” aria de căutare este satul”.

Îi vor fi alături, în calitate de jurați, Andreea Bălan, Nicolai Tand şi Cosmin Seleşi: „Chiar dacă nu am lucrat cu niciunul înainte, îi știam pe toți, mai mult sau mai puțin. Dincolo de artista completă, Andreea este o perfecționistă care argumentează orice decizie; Nicolai are carismă, școala vieții și o disciplină căpătată probabil în anii de perfecționare în străinătate, iar Cosmin joacă foarte bine – mă înțeleg cu toți, cum altfel?”, a spus Mircea despre relația sa cu jurații.

Însă nu doar jurații vor avea un rol activ. Pe parcursul căutărilor de talente vom avea parte și de invitați surpriză: „În fiecare regiune istorică din cele nouă câte are România, merg să caute, să afle și să ne arate ce au descoperit, câte două vedete. Până acum au fost Dana Săvuică și Ionuț Iftimoaie în Maramureș, Mirela Vaida și Daniel Buzdugan în Bucovina, Alina Pușcaș și Cornel Păsat în Transilvania. Vor mai veni și alte vedete, sigur, dar nu aș vrea să le spun numele, nu stric surpriza”, a fost dezvăluirea vedetei.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton