Homepage  / Vedete româneşti

Mircea Solcanu a spus ce pensie are după operația pe creier. „E un șoc pentru oricine”

Mircea Solcanu a spus ce pensie are după operația pe creier. „E un șoc pentru oricine”

de Roxana Mirea,

Mircea Solcanu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV, în urmă cu mai mulți ani. În urma unor probleme de sănătate, el a ales să se retragă de pe micile ecrane și s-a mutat în Constanța. În urmă cu zece ani, Mircea Solcanu a suferit o operație pe creier, fiind acum pensionat pe caz de boală. Ce pensie are Mircea Solcanu.

Ce pensie are Mircea Solcanu

Mircea Solcanu are o viața modestă și așteaptă să termine facultatea de Teatru. În trecut, el a fost reporter și prezentator de televiziune la Acasă TV, fiind coleg cu Cabral. În urmă cu zece ani, Mircea Solcanu a fost diagnosticat cu tumoare pe creier, suferind și o intervenție chirurgicală. Mircea Solcanu este pensionat pe caz de boală și a dezvăluit ce pensie are.

Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea așa tot anul. După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a „bătut” luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie. Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei. Dacă rămânea așa, de 2.000 de lei, eram „like a boss”. Dar, de la 760 de lei, când primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un șoc pentru oricine”, a spus Mircea Solcanu, potrivit impact.ro.

Mircea Solcanu: „Sunt aproape surd”

La zece ani de la intervenția chirurgicală suferită pe creier, la o clinică din Viena, și care a durat nouă ore, Mircea Solcanu se simte bine, chiar dacă spune că nu mai aude aproape deloc.

„Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște.

Trăiesc din pensia de handicap și sunt aproape surd. Sunt în anul 2. Sincer, abia aștept să termin facultatea. Nu neapărat ca să joc pe scenă sau în filme, ci doar ca să văd ce alte surprize mai are viața pentru mine. Facultatea asta a fost și un fel de penitență, în care am învățat nespus de multe lucruri”, a mai declarat el.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton