Despre umor am putea spune că este precum vinul… cu cât este mai vechi cu atât este mai bun. O „rețetă” pe care o aplică cu succes și emisiunea „Gala umorului”, difuzată din nou de TVR 1, unde scheciurile din „arhiva de aur” a Televiziunii Române sunt la loc de cinste. O bucurie specială pe care Mirela Zeța o împarte cu Dragoș Huluba, amândoi fiind prezentatorii formatului. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar relua formatul „Mondenii”, cel care a consacrat-o în urmă cu peste 15 ani?
Mirela Zeța (40 de ani) a absolvit în 2005 Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, la clasa profesorului Gelu Colceag.
În 2006, la Prima TV, se difuza primul episod din „Mondenii”, unde Mirela Zeța a făcut echipă, la început, cu alți colegi de generație: Mihai Bendeac, Andreea Grămoșteanu și Angel Popescu. Alături de ei a imitat multe vedete din România în scheciurile din show, însă Andreea Marin rămâne, de departe, cel mai reușit personaj al său. Dincolo de asemănarea fizică, Mirela a reușit să se transpună total în personalitatea celei pe care publicul monden încă o percepe ca „Zâna surprizelor”.
Noul sezon al emisiunii „Gala umorului” se difuzează acum pe TVR 1, și nu la TVR 2, așa cum eram obișnuiți. În fiecare vineri, de la ora 21.00, Dragoș Huluba îi invită pe telespectatori să urmărească momentele antologice realizate în studiourile Televiziunii Române cu mulţi ani în urmă de maeştrii Generaţiei de Aur a comediei româneşti, alături de Mirela Zeța. De altfel, cei doi, pe lângă faptul că joacă la Teatrul de Comedie, au mai realizat de-a lungul timpului mai multe scheciuri la TV.
Aflăm mai multe din cele ce urmează…
Din nou la TVR, din nou la „Gala umorului”. Ce te-a determinat să te întorci aici?
Legătura mea cu emisiunea „Gala umorului” este mai veche, dar nu mai veche decât colaborarea mea cu Televiziunea Română. Alături de o echipă de oameni foarte dedicați emisiunii și alături de Dragoș Huluba sunt gata pentru o zi de filmare, într-o atmosferă primitoare și relaxată.
Dintre toate momentele pe care le-ai prezentat în emisiune, de care te simți cel mai apropiată? Pe care l-ai revedea de zeci de ori?
Aș revedea toate momentele de aur ale unei generații care poarta acest nume de cinste. Momente definitorii în parcursul umoristic al unei generații al unui timp trecut, în care gluma trebuia spusă cu mult talent și grijă. Mi-ar fi plăcut doar sa joc alături de Titani, dar astăzi, în timpul nostru.
Ce emisiuni sau seriale te țin în fața televizorului?
Stau foarte puțin în fața televizorului, singurele care fac tranziția dintre realitate și somn sunt seriale sau filme produse în mare parte în afara țării. „Peaky Blinders” ar fi un nume.
Apropo de seriale, producțiile românești, adaptate după formate turcești – ce-i drept, au luat avânt România. Ai primit vreo propunere de a juca în vreunul dintre ele? Iar dacă ai refuzat… care a fost motivul?
Nu am primit o propunere să joc în seriale adaptate, deci nu am refuzat niciunul.
Dar în „Mondenii” ai mai juca dacă s-ar relua formatul?
„Mondenii” este o perioadă foarte frumoasă, în care am jucat alături de colegi și prieteni buni, în care am râs pentru o viață și pe care o apreciez și are un loc bun în inima mea, dar această perioadă este încheiată. Orice lucru bun are un început și un sfârșit. Sunt recunoscătoare ca am putut trăi această perioadă făcându-mi meseria.
Ce îți place să faci când ai timp pentru tine? Și ce planuri ți-ai făcut pentru vacanța de vară?
Atunci când am timp pentru mine îmi place tare mult să opresc telefonul și să ma bucur de liniștea unui drum prin pădure sau in parc, ma bucura prezenta unor prieteni la un joc de canastă , mă odihnesc, visez cu ochii deschiși, mă întreb tot felul de lucruri. Pentru vara ce va urma nu mi-am făcut planuri, dar știu sigur că voi ajunge la apă și nisip, și poate la munte prin pădure.
În ce alte proiecte mai ești implicată acum?
Momentan sunt implicată în proiecte teatrale care vor avea premiera în curând. La Teatrul de Comedie – “Căsătoria“, în regia semnata de Andrei și Andreea Grosu, iar la Centrul Cultural Lumina – “Îndoiala”, în regia lui Victor Ioan Frunză.