Homepage  / Televiziune

Se întoarce Miss Fisher! Epic Drama difuzează filmul de televiziune „Miss Fisher și giuvaerul blestemat”

Se întoarce Miss Fisher! Epic Drama difuzează filmul de televiziune „Miss Fisher și giuvaerul blestemat”
6

de Ruxandra Dinca,

Postul Epic Drama difuzează în premieră, joi, 30 martie, de la ora 22.00, „Miss Fisher și giuvaerul blestemat”, filmul tv care continuă aventurile detectivei Miss Phryne Fisher (Essie Davis) din îndrăgitul serial.

„Cazurile lui Miss Fisher”, serialul australian pe care Epic Drama îl redifuzează zilele acestea, și-a făcut o armată de fani în toată lumea, inclusiv la noi. Fabuloasa Miss Fisher – o detectivă din Melbourne-ul anilor 1920, deșteaptă, bogată și curajoasă, impecabil îmbrăcată și mereu gata să-i apere pe cei nedreptățiți – este creația scriitoarei australiene Kerry Greenwood, ale cărei romane istorice au fost adaptate pentru micul ecran.

Din păcate, după trei sezoane și 34 de episoade, serialul „Cazurile lui Miss Fisher” a fost anulat, ultimul episod fiind difuzat în Australia în iunie 2015.

Dar fanii – armata de care pomeneam mai sus – nu au renunțat niciodată la speranța că personajul lor preferat, interpretat de versatila actriță Essie Davis, va reveni cândva.

Iar în 2020, în plină pandemie, a fost lansat acest „Miss Fisher și giuvaerul blestemat”, pe care Epic Drama îl aduce și la noi. Este vorba de un film tv la realizarea căruia au contribuit financiar și fanii (a fost organizată o campanie de susținere, care și-a atins obiectivul, de 250.000 de dolari, în doar 48 de ore – se întâmpla în decembrie 2017).

Care e povestea din „Miss Fisher și giuvaerul blestemat”

Suntem în Ierusalim, în anii ‘20 ai secolului trecut, iar Miss Fisher a salvat de la închisoare o fată beduină, Shirin, dar apoi a dispărut fără urmă și toată lumea crede că a murit.

Împreună cu unchiul ei, Shirin pleacă spre Anglia, unde prietenii lui Miss Fisher, resemnați, organizează o slujbă de pomenire în memoria eroinei noastre. Inclusiv detectivul Jack Robinson (Nathan Page) a venit din Australia pentru această slujbă comemorativă și se pregătește să ia cuvântul, când la fața locului își face apariția, în stil de mare eroină, Miss Fisher (aterizează cu avionul său pe peluză, chiar în fața invitaților).

De la Shirin, Miss Fisher află de o scrisoare anonimă, o invitație pentru o întâlnire secretă. Împreună cu detectivul Robinson, Phryne se duce la întâlnire și primește de la un bărbat, chiar înainte ca acesta să fie împușcat mortal, o amuletă cu smarald care are o istorie incredibilă!

Ce urmează?

În „Miss Fisher și giuvaerul blestemat” își reiau rolurile o mulțime de fețe cunoscute: Miriam Margolyes este Prudence Stanley, Ashleigh Cummings este Dot Collins, iar Hugo Johnstone-Burt este Hugh Collins.

După lansarea acestui film tv, în 2020, producătorii nu au mai anunțat nimic. Însă în continuare, la fiecare postare de pe pagina de Facebook a serialului, numeroși fani întreabă, mereu și mereu, când se întoarce cu noi aventuri Miss Fisher.

Nu există nimic oficial, dar poate e cazul să precizăm, că, în 2016, când se făceau planuri pentru „Miss Fisher și giuvaerul bletemat”, Essie Davis declara „Adunăm idei pentru a-l face mai mare și mai bun și mai fabulos decât serialul”. Tot atunci, presa locală scria de dorința producătorilor de a face o trilogie de filme, așa că poate nu e totul pierdut.

miss-fisher-si-giuvaerul-blestemat5Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6
PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton