Homepage  / Știri

Misterul plecării din țară a Allei Pugaciova, cel mai mare star sovietic

Misterul plecării din țară a Allei Pugaciova, cel mai mare star sovietic
4

de Ioana Maria,

Cântăreața Alla Pugaciova, 72 de ani, a plecat din Rusia, la 4 zile după ce a invadat Ucraina, iar o parte din presa rusă a numit-o „trădătoare”. Alla Pugaciova (Alla Pugacheva) care a schimbat sensul muzicii pop în Uniunea Sovietică nu și-a exprimat încă opinia vizavi de război.

De atunci, în Rusia, peste subiect s-a așternut tăcerea, dar și teama. O ieșire publică a „Țarinei” iubită de zeci și zeci de milioane de oameni, de la generațiile URSS pînă la cei 270.000 de ascultători lunari foarte tineri de pe Spotify, ar fi catastrofală pentru președintele Putin.

„Diva” sau „Țarina popului rusesc”, cum este supranumită, Alla Pugaciova este indiscutabil cea mai mare vedetă a muzicii din Rusia, de mai bine de 40 de ani. 

Este ca și când Corina Chiriac sau Angela Similea ar fi fost adulate în anii 80 de aproape 300 de milioane de oameni și ar fi rămas și astăzi cu o forță uriașă a imaginii lor.

Alla Pugaciova (Alla Pugacheva) a supraviețuit prăbușirii URSS și schimbărilor următoarelor trei decade, reinventându-se constant și rămânând relevantă în conștiința publicului rus.

Din Moscova în Novosibirsk, dar și la Minsk sau Tbilisi, indiferent de vârstă sau de versuri, Alla Pugaciova este artistă a poporului rus, un om devenit, practic, patrimoniul unui spațiu cultural. 

Practic, Alla Pugaciova (Alla Pugacheva) a reușit exact ceea ce, pe plan politic și economic, Vladimir Putin deplînge că Rusia nu a reușit, să-și păstreze puterea, influența și atracția după ce Uniunea Sovietică s-a dezmembrat. Cum Vladimir Putin apelează constant în ultimele săptămâni la nostalgia marelui URSS, o negare din partea „Țarinei” sufletului rus ar fi catastrofală. Și totul este pe muchie de cuțit.

Citeşte întregul articol pe Libertatea: O lovitură de imagine uriașă, pe care regimul Putin încearcă să o amâne: misterul plecării din țară a Allei Pugaciova, cel mai mare star sovietic 

Vladimir Putin awards Alla PugachevaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

foto: EPA

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton