Homepage  / Știri

Mitică Popescu a murit. Actorul care prezenta una dintre cele mai longevive producţii TVR, emisiunea „D’ale lui Mitică”, avea 86 de ani

Mitică Popescu a murit. Actorul care prezenta una dintre cele mai longevive producţii TVR, emisiunea „D’ale lui Mitică”, avea 86 de ani
15

de Redactia Tvmania,

Mitică Popescu a murit, la vârsta de 86 de ani, marți, 3 ianuarie. Actorul, cunoscut pentru rolul lui Cocoşilă din filmul ”Moromeţii”, de Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu, era internat la Spitalul Elias din Capitală de la sfârșitul lunii decembrie.

Mitică Popescu a încetat din viață

Mitică Popescu, unul dintre ce mai iubiți actori de film și de teatru din România, a murit marți la vârsta de 86 de ani. 

Mitică Popescu s-a născut pe 2 decembrie 1936, în București. Actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti în 1967. A urcat pe scena Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Timişoara, dar a jucat şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, potrivit Agerpres.

Mitică Popescu a muritIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 15

Mitică Popescu a avut o activitate de peste 4 decenii

În 1973, el a debutat la Teatrul Mic din Bucureşti, în piesa ”Philadelphia eşti a mea” de Brian Friel, în regia Soranei Coroamă Stanca. Un an mai târziu, a jucat în spectacolul ”Matca” de Marin Sorescu, în care a interpretat rolul logodnicului, alături de regretata actriţă Leopoldina Bălănuţă, care i-a fost soţie din 1977. A rămas fidel acestui teatru, unde a jucat până în 2010, scrie g4media.ro.

În ceea ce privește rolurile din filme, memorabil este cel al lui Cocoşilă din ”Moromeţii”, de Stere Gulea. Apoi, un alt rol de referinţă este cel din filmul ”Vânătoarea de vulpi” (regia Mircea Daneliuc, 1980), ecranizare a romanului ”Nişte ţărani” de Dinu Săraru.

Mitică Popescu a prezentat „D’ale lui Mitică” la TVR 2 începând din 1999

De-a lungul unei cariere fabuloase de peste patru decenii, Mitică Popescu a interpretat sute de personaje în cinematografie şi teatru.

Dincolo de impresionanta carieră de actor, Mitică Popescu a avut o vastă activitate şi în televiziune, unde a înregistrat numeroase momente umoristice alături de Leopoldina Bălănuţă, Nicu Constantin, Sebastian Papaiani, Ştefan Iordache, Florin Piersic etc, şi a fost prezentatorul uneia dintre cele mai longevive producţii TVR, emisiunea „D’ale lu’ Mitică”, difuzată din 1999 la postul TVR 2. Timp de aproape 24 de ani, Mitică Popescu a introdus în casele telespectatorilor reportaje sociale şi poveşti din zona rurală spuse cu un haz inconfundabil.

Actorul Mitică Popescu a fost decorat în 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, ”pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc” cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Mitică Popescu a fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță.

Cauza morții lui Mitică Popescu 

Mitică Popescu a murit, marți, la Spitalul Elias, din cauza afecțiunilor de care suferea. Conform purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, medicul Silvius Negoiţă, citat de News.ro, actorul a avut „probleme cardiace, pe fondul multiplelor comorbidităţi”.

Mitică Popescu, care împlinise vârsta de 86 de ani pe 2 decembrie, mărturisirea recent că frigul din locuință îi face probleme. Mai mult, marele actor i-ar fi rugat pe medici să nu dea detalii despre starea de sănătate.

”Nu au presiune gazele, cred că bagă mult aer. Am impresia că nu e flacăra aceea albastră, cum era pe vremuri, e cam roșie, semn că bagă aer. În plus, nici putere calorică nu mai are, nu se încălzește deloc în casă. Eu nu am calorifere, am sobă de teracotă pe gaze. Deocamdată, nu știu cât o să plătesc. Aștept factura! Ca să mă mai încălzesc mai pun pe mine o vestuță, un pulover, o geacă. Noroc că eu sunt și un pic călit, căci am muncit în viață și în frig”, a declarat Mitică Popescu pentru Impact.ro.  

Sursa foto: Facebook

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton