Homepage  / Seriale / Netflix

MIU404, o improbabilă echipă de detectivi rezolvă cazurile în mai puțin de 24 de ore

MIU404, o improbabilă echipă de detectivi rezolvă cazurile în mai puțin de 24 de ore

de Mioara Tronaru,

Dacă aveți nevoie de ceva relaxant de weekend, serialul japonez proaspăt lansat pe Netflix, „MIU404” (2020), poate fi alegerea perfectă. Producția e amuzantă, antrenantă, intrigantă și cu o coloană sonoră semnată de Kenshi Yonezu.

Ce este „MIU404”

MIU, abrevierea de la Mobile Investigative Unit, este o unitate specială a Poliției Metropolitane din Tokyo, care lucrează în ture de 24 de ore, timp în care ar trebui să ajute la rezolvarea diverselor cazuri care apar în marele oraș. În principal, misiunea lor este aceea de a aduna probele preliminare și de a-i ajuta pe ceilalți detectivi în anchetele în desfășurare.

Echipa MIU4 tocmai a fost înființată, iar soarta ei „atârnă” de modul în care membrii echipei fac față provocărilor. Detectivul Kazumi Shima (Gen Hoshino) este unul dintre ei. E inteligent, cu abilități excelente de a observa lucrurile și de a comunica. Singura lui bilă neagră ar putea fi aceea că nu are încredere în oameni. Poate tocmai din acest motiv a și rămas fără partener.

Așa se trezește pe cap cu ofițerul de poliție Ai Ibuki (Go Ayano), care dăduse examen pentru MIU, dar îl căzuse cu brio. Când Shima află că Ibuki va fi partenerul lui, începe să se intereseze despre acesta și devine din ce în ce mai nervos.

În afară de faptul că poate să fugă, nimeni nu-i dă niciun amănunt pozitiv despre el. Și toate temerile lui Shima se adeversesc… Lui Ai Ibuki îi lipsesc cunoștințele și experiența de detectiv, e impulsiv și are tendința de a acționa mai întâi și a se gândi după. E un fel de Dorel entuziasmat că poartă o armă și că poate opri oamenii pe stradă.

Ce se întâmplă în „MIU404”

Serialul are 11 episoade cu o durată de 44 până la 55 de minute. Fiecare începe un caz pe care detectivii îl și rezolvă până la final.

Anchetele sunt de toate felurile: de la bunici care s-au pierdut pe drumul spre casă până la crime. Cazurile diferă, dar au ecouri în dimanica dintre personajele principale, corelarea pare un pic nefirească, dar aduce un plus de adâncime relațiilor care se înfiripă în noua echipă de polițiști.

Chiar dacă la început plotul pare un pic anarhic, pe măsură ce serialul înaintează toate lucrurile încep să se lege. Fiecare episod oferă o nouă pieză din puzzle-ul final și face totul și mai interesant de urmărit.

Cazurile dezvăluie modul în care acționează poliția japoneză, infracțiunile cu care se confruntă, dar și modul în care funcționează ierarhia în societatea niponă. Nu se urmărește nimic foarte spectaculos, producția mizează mai ales pe psihologie și pe modul în care interacționează oamenii între ei.

Puteți vedea aici o mică porție de acțiune din „MIU404”:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton