Monograma oficială a reginei consoarte Camilla a fost dezvăluită marți de Palatul Buckingham. Unde va folosi soția Regelui Charles al III-lea noua monogramă.
de Andra Stana,
Monograma oficială a reginei consoarte Camilla a fost dezvăluită marți de Palatul Buckingham. Unde va folosi soția Regelui Charles al III-lea noua monogramă.
Selectată chiar de Camilla dintr-o serie de modele care i-au fost prezentate, noua monogramă este acum proprietatea personală a seniorului regal. Monograma Camilei va fi prezentă pe antetul personal al acesteia, pe felicitări și pe cadouri. Se așteaptă ca aceasta să fie văzută pentru prima dată în acest weekend, când va depune o cruce pe Câmpul de comemorare de la Westminster Abbey, scrie nypost.com.
„Noul cifru al Reginei Consoarte este format din monograma Majestății Sale („C” de la Camilla și „R” de la Regina, care în latină înseamnă regină) și o coroană. Cifrul va fi folosit pe corespondența oficială„, a precizat marți contul oficial de Twitter al Familiei Regale.
Potrivit BBC News, monograma regală a fost creată de profesorul Ewan Clayton.
Publicarea monogramei care va fi folosită de acum de către Camilla urmează celei a soțului ei. Monograma Regelui Charles al III-lea a fost dezvăluită în luna septembrie. Aceasta va apărea pe clădirile guvernamentale, pe documentele de stat și pe unele cutii poștale.
Monograma regelui, concepută de Colegiul de Arme, suprapune inițiala „C” de la Charles cu un „R” de la Rex – care înseamnă rege în latină – și prezintă „III” în centrul „R”-ului. Coroana este reprezentată în mod proeminent deasupra literelor.
Procesul de actualizare a monogramelor regale este adesea lung și anevoios, deoarece diferite departamente le schimbă pe cea ale reginei Elisabeta cu cea a fiului său, mai scrie sursa citată.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 9Charles al III-lea a devenit rege în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta a II-a, care a murit pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani. Domnind din 1952 până la moartea sa, Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.
Sursa foto: Hepta