Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

Moment stânjenitor pentru Kate Middleton. Ce a pățit prințesa de Wales în timpul unei întâlniri cu un oficial musulman

Moment stânjenitor pentru Kate Middleton. Ce a pățit prințesa de Wales în timpul unei întâlniri cu un oficial musulman
12

de Andra Stana,

Kate Middleton este cunoscută pentru diplomația și eleganța sa, Prințesa de Wales reușind să se descurce în orice situație oficială. Cu toate acestea, la cel mai recent eveniment oficial, Prințesa de Wales nu a cunoscut protocolul și a fost pusă într-o situație jenantă în public.

Kate, în vârstă de 41 de ani, s-a alăturat prințului William, în vârstă de 40 de ani, pentru a vizita Centrul musulman Hayes din Londra. Aici, cei doi au aflat despre eforturile comunității de a strânge fonduri pentru cei afectați de cutremurele recente din Turcia și Siria.

Momentul stânjenitor a avut loc în timp ce prințul și prințesa au fost prezentați mai multor lideri la sosirea la centru, printre care și Iman Sufyan Iqbal.

Moment stânjenitor pentru Kate Middleton. Ce a pățit prințesa de Wales în timpul unei întâlniri cu un oficial musulmanIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Prințul William a dat mâna cu fiecare dintre lideri în parte, iar unul dintre domni a întins mâna, pentru a o întâmpina și pe Kate. Apoi prințesa a întins mâna și către un alt lider musulman, Iman Sufyan, care însă, în loc să dea mâna cu Kate, și-a pus-o la inimă  și și-a plecat capul. 

Prințesa și-a retras rapid mâna, aplecându-și capul și zâmbind în timp ce îl saluta, scrie dailymail.co.uk. Prințesa și-a retras rapid mâna și a imitat gesturile lui, plecându-și capul și zâmbind în timp ce îl saluta.

Plasarea mâinii pe inimă cu un semn din cap sau o ușoară plecăciune este considerată un mod politicos de a saluta o femeie de către un bărbat în unele tradiții musulmane. Potrivit unor coduri de conduită, un bărbat și o femeie nu vor da mâna decât dacă femeia întinde prima mâna și bărbatul este dispus să îi întoarcă gestul.

Alții descriu ideea de a avea contact fizic cu o femeie care nu este soția sa sau o rudă foarte apropiată ca fiind „haram”, cuvântul arab pentru păcat.

Printr-o situație similară a trecut recent și Regina Letizia a Spaniei, în timp ce îl întâmpina pe ambasadorul Iranului la Palatul Regal din Madrid. Acesta a fost văzut dând mâna cu soțul ei, regele Felipe, dar în schimb și-a plecat capul în fața reginei și și-a pus două mâini în dreptul inimii.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton