Homepage  / Seriale coreene

Profesorul și gașca lui se „mută” în Coreea. Noua producție Netflix „Money Heist: Korea” speră să calce pe urmele „Squid Game”

Profesorul și gașca lui se „mută” în Coreea. Noua producție Netflix „Money Heist: Korea” speră să calce pe urmele „Squid Game”

de Mioara Tronaru,

Din 24 iunie, Netflix lansează la nivel global versiunea coreeană a succesului spaniol „La casa de papel” (2017). „Fabrica de bani: Coreea”, în original „Money Heist: Korea - Joint Economic Area” (2022), va avea 12 episoade.

Cu câteva zile înainte de premiera pe platforma de streaming, Netflix a organizat o conferință de presă la care au participat regizorul Kim Hong Sun, scenaristul Ryu Yong Jae și o parte din distribuție. La Coex Grad Ballroom din Gangnam, aceștia au povestit despre cum s-au pregătit, cum s-au simțit la filmări și ce așteptări au de la noul serial, după cum relatează kdramastars.com.

Nordul și Sudul

Ca și varianta spaniolă după care s-a inspirat, „Fabrica de bani: Coreea” va spune povestea plină de suspans a unui grup de strategi geniali, condus de Profesor, în timp ce încearcă să realizeze cel mai mare jaf din istorie. Tocmai pentru că este vorba despre un remake al unui serial foarte popular, echipa a recunoscut că presiunea a fost foarte mare. Dar, îi ciuda acestui lucru, sunt mulțumiți de ceea ce au realizat, mai ales că povestea lor îi reunește pe nord-coreeni și sud-coreeni.

„Relația dintre Coreea de Nord și cea de Sud este un subiect care mă pasionează și chiar voiam să fac ceva care să ilustreze acest lucru. M-am gândit mult la modul în care cele două Coreei ar putea fi descrise în serial, într-un mod în care ar stârni curiozitatea tuturor”, a mărturisit Kim Hong Sun, regizorul serialului.

Iar scenaristul Ryu Yong Jae a declarat că au încorporat în serial relațiiile inter-coreene pentru a oferi mai multe straturi poveștii, îmbogățind dinamica grupului de hoți.

„Money Heist: Korea” vs „Squid Game”

În același timp, nu a putut fi evitată comparația cu „Squid Game”. Dar Kim Hong Sun, care a târât pe umerii lui toată presiunea de a face un remake după un asemenea succes, speră ca abonații Netflix să fie la fel de entuziasmați de „Money Heist Korea: Joint Economic Area” ca și de „Squid Game”. Mai ales că Park Hae Soo, actorul care interpretează rolul Berlin în „Fabrica de bani: Coreea”, a fost unul dintre personajele principale din „Squid Game”.

„Sper ca spectatorilor să le placă la fel de mult «Fabrica de bani: Coreea» ca și «Squid Game», iar producția noastră să fie un frumos succes la nivel global”, a declarat Kim Hong Sun.

Și-un pic de culoare locală

Chiar dacă este vorba despre un remake al unei faimoase producții, echipa s-a asigurat că va condimenta povestea cu suficiente elemente de cultură și istorie coreeană. Iar cel mai vizibil lucru este schimbarea măștii. Dacă spaniolii au „defilat” cu masca Salvador Dali, coreeniii vin cu una tradițională, Hahoe, care datează din secolul al XII-lea.

Foto: Netflix

Trailer oficial „Fabrica de bani: Coreea”:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton