Homepage  / Vedete străine

Morgan Freeman, discurs emoționant la deschiderea CM de Fotbal din Qatar. Apariția actorului a stârnit și discuții aprinse

Morgan Freeman, discurs emoționant la deschiderea CM de Fotbal din Qatar. Apariția actorului a stârnit și discuții aprinse
4

de Cătălina Matei,

În ciuda controverselor legate de desfășurarea Campionatului Mondial de Fotbal ediția 2022 la Qatar, stat renumit pentru încălcarea drepturilor omului, ceremonia de deschidere a fost una grandioasă. Chiar dacă nume celebre precum Rod Stewart, Dua Lipa sau Shakira au refuzat să participe, organizatorii au reușit să-l convingă pe Morgan Freeman să apară în spectacol. Discursul lui a fost emoționant și aspru criticat, deopotrivă.

După ce Alegerea Qatarului drept gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal a stârnit o serie de critici, organizatorii au pus în scenă un spectacol grandios la ceremonia de deschidere. Arabii din Qatar au fost acuzați în nenumărate rânduri că nu respectă drepturile omului și oferă condiții mizere de muncă migranților. Din cauza aceasta celebrități precum Rod Stewart, Dua Lipa sau Shakira au refuzat să apară în show.

Însă Morgan Freeman a avut un moment special în cadrul ceremoniei de aseară. Actorul în vârstă de 85 de ani a ținut un discurs istoric despre unitate și respect.

Am auzit ceva frumos. Nu doar muzica, ci și această sărbătoare. Toate acestea sunt atât de noi. Tot ceea ce cunoscusem înainte era un tărâm care părea să fie frământat, iar acum stau aici în mijlocul tău”, și-a început el discursul în timp ce-și ocupa locul în arenă.

FIFA World Cup Qatar 2022 – Qatar vs EcuadorIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Apoi, Morgan Freeman a povestit cum a ajuns să fie invitat la acest eveniment de amploare: „Mi-au spus să vin aici, dar le-am zis că nu am siguranța că sunt binevenit. Răspunsul lor a fost: Am trimis invitația pentru că toată lumea este binevenită. Aceasta este o invitație pentru întreaga lume.

Ceea ce ne unește aici în acest moment este mult mai mare decât ceea ce ne desparte. Fotbalul cuprinde întreaga lume, unește națiunile în dragostea lor pentru jocul frumos. Reunește națiunile, reunește comunitățile. Există un fir comun de speranță, jubilație și respect”, și-a încheiat Morgan Freeman mesajul emoționant.

Morgan Freeman a apărut la ceremonia de deschidere  alături de un tânăr din Qatar cu dizabilități, Ghanim Al Muftah, extrem de cunoscut și de apreciat în social media pentru demersurile sale în a-i ajuta pe cei cu dizabilități.

Morgan Freeman, criticat de unii fani

Prezența celebrului Morgan Freeman la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar a foat însă și foart criticată de unii fani ai sportului, dar și de unii admiratori ai actorului.

„Fanii l-au atacat pe Morgan Freeman ca fiind trădător pentru că a luat bani plini de sânge de la cei din Qatar… Și asta la 12 ani după ce a susținut candidatura SUA pentru turneul final din 2022”, scrie Daily Mail, care a publicat o întreagă galerie foto cu mesajele de dezamăgire de pe social media.

Apariția lui Freeman a fost criticată de mulți pe Twitter, un utilizator scriind: „Pentru un om care l-a interpretat pe Nelson Mandela – care știa mai bine decât oricine impactul și importanța izolării unei țări și succesul său pe teren pentru a schimba politica acelei națiuni – este atât de dezamăgitor să vezi să-l vezi pe Morgan Freeman luând banii și susținând un regim opresiv„.

De asemenea, un utilizator a spus: „Sper că a meritat să te vinzi pentru banii de sânge din Qatar. Rușinos„.

De ce poartă Morgan Freeman o mănușă la mâna stângă

În același timp, în timpul ceremoniei de deschidere a Campionatului Mondial din Qatar, Morgan Freeman a fost văzut din nou purtând o mănușă la mâna stângă. Care este motivul? Celebrul actor suferă de o paralizie parțială a mâinii după un accident din 2008.

Nu pot s-o mișc și, dacă nu o mișc, atunci se umflă. Știați că de-a lungul unei zile îți miști mâna de un milion de ori?”, explica Morgan Freeman într-un interviu cu ceva timp în urmă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton