Homepage  / Seriale

„Morgane, geniul investigațiilor” se mută la Hollywood. Serialul francez va avea o variantă americană

„Morgane, geniul investigațiilor” se mută la Hollywood. Serialul francez va avea o variantă americană

de Mioara Tronaru,

Datorită succesului primelor două sezoane, difuzate deja în Franța, unde producătorii au început lucrul la sezonul al treilea, o societate de producție americană a cumpărat drepturile de adaptare pentru „Morgane, geniul investigațiilor”, în original „HPI: Haut Potentiel Intellectuel” (2021), serialul cu Audrey Fleurot și Mehdi Nebbou în rolurile principale.

S-a bătut palma cu americanii

Conform site-ului AlloCiné, Newen, societatea de producție a serialului, a anunțat printr-un comunicat de presă că „Morgane, geniul investigațiilor” va avea un remake american. Drepturile de adaptare au fost vândute către ABC Signature, o societate de producție și distribuție aparținând grupului Disney. Lucrul la scenariu a început deja, dar showrunner-ul și distribuția nu au fost încă anunțați.

„«Morgane, geniul investigațiilor» este o incredibilă aventură internațională, iar propunerea pentru un remake american a venit foarte repede. Entuziasmul echipei de la ABC Signature ne-a convins că aceștia vor putea să dea o nouă strălucire serialului”, a declarat Rodolphe Buet, directorul general de la Newen Connect.

„După audiențele înregistrate de primul sezon, mai ales în Italia, Spania, Germania și în celelalte 100 de teritorii în care a fost vândut, și acest parteneriat american, suntem convinși că «Morgane, geniul investigațiilor» a devenit o producție majoră a peisajului audiovizual de-acum și din următorii ani”, a mai spus Rodolphe Buet.

Varianta americană nu e prima

Pentru Newen, această adaptare americană este de fapt numai o nouă etapă a evoluției serialului produs de Septembre Productions și Itinéraire Productions. În acest moment, „Morgane, geniul investigațiilor” este vândut în peste 105 de teritorii și înregistrează audiențe frumoase în toată lumea.

Iar noua variantă americană nu este prima care va vedea lumina zilei, pentru că Cehia și Slovacia au ajuns deja la finalul filmărilor și noile remake-uri urmează să fie lansate.

Pentru adaptarea de la Hollywood, nu se știe încă în ce oraș va fi amplasată intriga și nici ce actori americani vor avea rolurile interpretate în serialul original de Audrey Fleurot și Mehdi Nebbou.

La noi, vine sezonul al doilea

După ce primul sezon din „Morgane, geniul investigațiilor” a fost difuzat anul trecut de Diva, anul acesta, din 19 septembrie, serialul se întoarce cu câte două episoade noi în fiecare luni, de la ora 21.00, iar geniala Morgane Alvaro (Audrey Fleurot) își reia munca de consultat al poliției, alături de comandantul Karadec (Mehdi Nebbou).

Numai că „amestecul” ei în procedurile poliției aduce și probleme. După suita de incidente din primul sezon, Karadec va fi personajul principal într-o investigație internă, condusă de un nou personaj care își face apariția în peisaj: Roxane Ascher (Clotilde Hesme).

Nici viața personală a lui Morgane nu e mai liniștită: Ludovic (Cédric Chevalme) a revenit și s-a instalat în casă, Eliott (Noé Vandevoorde) are aceleași probleme, în timp ce Théa (Cypriane Gardin) este în plină criză adolescentină.

Așa că în cele 8 episoade noi din sezonul al doilea nu va fi loc de plictiseală.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton