Homepage  / Vedete / Vedete străine

Motivul pentru avocații lui Alec Baldwin vor anularea procesului intentat de un membru al echipei de filmare de la „Rust”, după tragedia morții Halynei Hutchins

Motivul pentru avocații lui Alec Baldwin vor anularea procesului intentat de un membru al echipei de filmare de la „Rust”, după tragedia morții Halynei Hutchins
4

de Andra Stana,

Avocaţii lui Alec Baldwin cer ca procesul intentat starului american după moartea Halynei Hutchins, pe platoul de filmare al westernului „Rust”, să fie anulat. Aceștia vor să se înțeleagă faptul că autorii procesului au recunoscut că actorul nu ştia, atunci când s-a petrecut tragedia, că pistolul său era încărcat cu gloanţe reale, informează Reuters, citat de Agerpres.

Alec Baldwin ar putea scăpa de procesul intentat după moartea Halynei Hutchins

Într-un document depus în instanţă de avocaţii lui Baldwin se afirmă că împuşcătura din octombrie 2021, care i-a fost fatală directoarei de imagine Halyna Hutchins, a fost „un accident petrecut la locul de muncă”.

„Este complet ilogic ca reclamantul să admită că acuzatul Alec Baldwin a primit un pistol de recuzită despre care toată lumea, inclusiv reclamantul şi acuzatul Alec Baldwin, se aşteptau să fie inofensiv. Și, în acelaşi timp, să susţină că Alec Baldwin a avut un comportament intenţionat atunci când a acţionat în mod accidental trăgaciul unei arme încărcate cu gloanţe reale”, au declarat avocaţii starului american, citați de filmnow.ro.

Un glonț dintr-un pistol manevrat de Alec Baldwin a ucis-o pe Halyna Hutchins. Baldwin era protagonistul şi unul dintre producătorii westernului „Rust”. Tragedia s-a petrecut pe platoul de filmare în care era turnat acest lungmetraj.

Tearful Alec Baldwin talks publicly about shooting of cinematographerIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

O scenaristă a intentat procesul împotriva lui Alec Baldwin

Procesul împotriva lui Alec Baldwin şi a producătorilor filmului „Rust” a fost intentat în noiembrie 2021 de scenarista Mamie Mitchell, mai scrie sursa citată. Ea afirmă că a suferit din cauza durerilor resimţite la nivelul timpanelor după împuşcătura fatală, potrivit revistei Variety. Totodată, Mitchell a dezvăluit că, după tragedia produsă la filmările pentru „Rust”, s-a confruntat cu tulburări emoţionale.

În noul document depus în instanţă, avocaţii lui Alec Baldwin au spus că „nimic din plângerea acuzatorului nu sugerează că cineva dintre persoanele date în judecată ar fi avut intenţia ca arma de recuzită să fie încărcată cu muniţie reală. Având în vedere că toate cele trei capete de acuzare ale reclamantei se bazează pe acuzaţii de neglijenţă care au dus la producerea unui accident de muncă, ele ar trebui să fie respinse pentru că soluţionarea lor depinde exclusiv de legea statului New Mexico pentru compensarea angajaţilor”.

Autorităţile americane nu au plasat deocamdată nicio persoană în mod oficial sub acuzare în urma tragediei. În schimb, sunt căutate în continuare răspunsuri care să explice motivul pentru care mai multe gloanţe reale au fost aduse pe platoul de filmare ale lungmetrajului „Rust”.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton