Homepage  / Vedete / Vedete străine

Motivul pentru care Eddie Redmayne regretă unul dintre rolurile sale memorabile: „A fost o greșeală”

Motivul pentru care Eddie Redmayne regretă unul dintre rolurile sale memorabile: „A fost o greșeală”
3

de Andra Stana,

Eddie Redmayne a câştigat premiul Oscar în 2014 pentru rolul din „The Theory of Everything”/„Teoria întregului”. Actorul britanic a declarat, pentru The Times, că interpretarea din 2015 a personajului trans din filmul „The Danish Girl” a fost o greşeală. Pentru acest rol, Redmayne a primit o a doua nominalizare la Oscar.

[toc]

Eddie Redmayne regretă că a jucat rolul unei persoane transgender

În 2015, Eddie Redmayne a interpretat, în filmul „The Danish Girl”, primul bărbat care a făcut o operație de schimbare de sex din istorie. Rolul i-a adus a doua nominalizare consecutivă la premiile Oscar pentru categoria „cel mai bun actor”.

Șapte ani după cea de-a doua nominalizare a sa la Oscaruri, Redmayne a mărturisit că nu ar mai accepta un astfel de rol.

„Nu, nu aş mai accepta acum. Am făcut acel film cu cele mai bune intenţii, dar cred că a fost o greşeală”, a declarat Redmayne, potrivit The Guardian.

„The Danish Girl” (2015)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

De altfel, la vremea respectivă au existat cereri ca rolul să fie interpretat de un actor transexual, scrie digi24.ro.

„Cea mai mare discuţie despre frustrările din jurul distribuţiei a fost din cauză că mulţi nu au avut loc la masă. Trebuie să existe un prag, altfel vom avea tot timpul astfel de dezbateri”, a adăugat Redmayne.  

„The Danish Girl” a primit 4 nominalizări la Oscar

„The Danish Girl” a adunat patru nominalizări la Oscar. Cu toate acestea, pelicula a avut parte și de critici. În acest sens, scriitoarea trans Carol Grant a descris interpretarea lui Redmayne în film drept „regresivă, reductivă și care contribuie la stereotipuri dăunătoare”. De asemenea, aceasta a criticat și faptul că rolul nu a fost atribuit unui actor transgender. 

La lansarea filmului în SUA, în noiembrie 2015, Redmayne și-a apărat rolul. El a spus atunci că „actorii ar trebui să poată juca orice fel de rol dacă îl joacă cu simțul integrității și al responsabilității”.

De asemenea, la festivalul de film de la Veneția din 2015, unde „The Danish Girl” a avut premiera mondială, regizorul filmului, Tom Hooper, a recunoscut că industria filmului are o „problemă” cu personajele și actorii trans, mai scrie sursa citată.

Eddie Redmayne, rolul unei persoane trans în „The Danish Girl”

„The Danish Girl” reface, pe fondul poveștii adevărate, viața artistului danez Einar Wegener și a soției sale. Cuplul de pictori a făcut istorie în momentul în care Einar a devenit, în 1931, primul bărbat care a suportat o operație de schimbare de sex.

În urma transformării, pictorul a luat numele de Lili Elbe. Hotărâtă să devină și mamă, Lili a încercat să-și facă și un implant de uter. Noua intervenție a evoluat prost și a dus la decesul acesteia câteva săptămâni mai târziu.

Pentru a-și înțelege mai bine noul personaj, Eddie Redmayne s-a întâlnit cu membre ale comunității de transsexuali:

„M-am întâlnit cu femeile din comunitatea de transsexuali și le-am ascultat poveștile. Am încercat rochii, peruci și machiaje”, a declarat actorul pentru E!Online. Și a muncit și la coregrafie, tot cu Alexandra Reynolds cu care a lucrat și pentru „Teoria întregului”, „am învățat detalii despre gestica corporală feminină”, a adăugat posesorul de Oscar.

Descriindu-și rolul ca unul dintre „cele mai sensibile” (în momentul lansării peliculei, n.r.), Eddie Redmayne i-a avut ca parteneri pe Amber Heard, Matthias Schoenaerts și Ben Whishaw.

Redmayne are un nou proiect important în lucru

În prezent, Redmayne joacă alături de actrița Jessie Buckley într-o nouă producție, „Cabaret”, la Playhouse Theatre din Londra. Actorul interpretează rolul unui maestrul de ceremonii, un rol care a fost jucat de mai multe ori de actori care aparțin comunității LGBTQ de când a avut premiera pe Broadway în 1966.

„Dintre toate personajele pe care le-am jucat vreodată, acesta sfidează cel mai mult tiparele. Aș ruga oamenii să vină să vadă spectacolul înainte de a judeca pe cineva”, le-a mai spus Eddie Redmayne jurnaliștilor de la The Sunday Times.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton